Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Predbiehanie auta, nezvládnuté riadenie a mohlo sa to skončiť výbuchom. Šofér narazil do potrubia
Zdielať na

Predbiehanie auta, nezvládnuté riadenie a mohlo sa to skončiť výbuchom. Šofér narazil do potrubia

LEVOČA / V Levoči sa zrazili dve osobné autá. Jedno z nich prerazilo zábradlie na moste pre peších a zastavilo sa nad potokom priamo na plynovom potrubí. Na pomoc pri vyťahovaní auta museli privolať žeriav.

Na mieste nehody bola situácia po príchode záchranných zložiek takáto: jedno havarované auto, v ktorom sedeli dvaja ľudia, bolo na ceste. Druhé o niečo ďalej, na potrubí, približne dva metre nad potokom. "To bol náraz, taká rana jak z delobuchu," tvrdí obyvateľ Levoče.

​Na mieste zasahovali hasiči, záchranári aj plynári. Auto prerazilo zábradlie a zastavilo sa na plynovom potrubí. "My sme odbočovali tu doľava, mali sme smerovku, on tvrdil že to nevidel, že si nás nevšimol, že odbočujeme," tvrdí Róbert, spolujazdec z auta technických služieb. "Rýchla jazda, alebo čo ja viem," myslí si obyvateľ Levoče, očitá svedkyňa tvrdí, že auto išlo rýchlo: "Som išla ku vnukovi na druhú stranu jak blázon šiel od novinového stánku."

"Podľa predbežných zistení vozidlo technických služieb malo odbočovať na chodník pričom bolo predchádzané osobným autom," tvrdí Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove. "Boli privolaní plynári a taktiež vodárenská spoločnosť," hovorí Tomáš Novotný, veliteľ zásahu HaZZ v Levoči. "Pre objasnenie príčiny dopravnej nehody bol na miesto prizvaný aj znalec z odboru dopravy," doplnil Džobanik.

Vodič auta, ktoré skončilo na plynovom potrubí, vyviazol z nehody našťastie iba s ľahkými zraneniami. K okolnostiam nehody sa ale vyjadrovať nechcel. Na pomoc pri vyťahovaní auta, ktoré šoféroval, museli privolať žeriav. Obyvatelia Levoče tvrdia, že mal šťastie: "Na tie plechy vyšiel, dobre, že ho zadržali tie rúry." "Smutný pohľad na to, no."

Pozrite si archívnu reportáž:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy