Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za volant si sadol opitý, navyše bez vodičáku a v autoškole
Zdielať na

Za volant si sadol opitý, navyše bez vodičáku a v autoškole

TRNAVA / Je žiakom autoškoly, vodičák ale tak skoro nedostane. Za volant výcvikového vozidla si sadol pod vplyvom alkoholu. Inštruktorovi sa jeho správanie počas jazdy nepozdávalo a zavolal preto policajtov. Výsledok dychovej skúšky bol viac ako jedno promile.

Viliam mal v utorok podvečer jazdu v rámci výcviku autoškoly. Dvadsaťročný Trnavčan si sadol za volant vozidla a jazdil s inštruktorom po meste. Správanie žiaka sa ale inštruktorovi nepozdávalo, mal podozrenie, že by mohol byť pod vplyvom alkoholu. "Dvadsať minút pred skončením výcvikovej hodiny privolal inštruktor cez linku 158 políciu," uviedla policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. 

Policajti dali mladíkovi fúkať, orientačná dychová skúška alkohol potvrdila. "V dychu mu namerali 0,77 mg/l, čo je 1,60 promile," povedala Linkešová. Mladík skončil na policajnom oddelení, kde bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Do rozhodnutia súdu bol v policajnej cele.  

Viliama priviedli policajti pred sudcu okresného sudu. Do budovy kráčal v tichosti, na otázky neodpovedal. Sudca do 30 minút rozhodol. "Okresný súd Trnava uznal obvineného za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a uložil mu podmienečný trest odňatia slobody v trvaní štyri mesiace so skúšobnou dobou 18 mesiacov s obmedzením požívat alkoholické nápoje v skúšobnej dobe. Zároveň mu ulozil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na dobu tri roky. Trestný rozkaz je právoplatný," uviedla hovorkyňa krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy