Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mestský policajt zachránil život asi 2-ročnému dieťaťu. Bolo zavreté v rozpálenom aute
Zdielať na

Mestský policajt zachránil život asi 2-ročnému dieťaťu. Bolo zavreté v rozpálenom aute

SVIT / Mestský policajt zo Svitu spolu so svedkami zachránili život približne dvojročnému dieťaťu, ktoré bolo zavreté v rozpálenom aute pred nákupným centrom.

 
K incidentu došlo vo štvrtok popoludní vo Svite. Dieťa sedelo v rozpálenom aute pripútané v autosedačke na parkovisku pred svitovským nákupným centrom, kde odišla jeho matka nakupovať.

Dieťa si všimla ako prvá náhodná okoloidúca a volala pomoc. "Oznamovateľ hliadke potvrdil, že dieťa sa v aute nachádza minimálne 20 minút, na základe čoho hliadka situáciu vyhodnotila tak, že môže byť ohrozený život a zdravie dieťaťa," informuje mestská polícia na svojej stránke. Okno na vozidle bolo pootvorené. Policajt preto hneď po príchode na miesto neváhal, násilím okno otvoril a dieťa vytiahol. "Dieťa prejavovalo známky prehriatia a bolo spotené a smädné. Policajti mu poskytli vodu," dodali ďalej v správe. 

Matku na mieste potom policajti napomenuli za jej nezodpovedné chovanie, ktorým vážne ohrozila život svojho dieťaťa. Za promptný zásah žena hliadke poďakovala. 

Pozrite si archívnu reportáž s autentickým záznamom policajnej záchrannej akcie, kedy tiež vyťahovali prehriate dieťa z auta: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy