Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Streľba na slovensko-ukrajinskej hranici, policajti prenasledovali muža na motorke
Zdielať na

Streľba na slovensko-ukrajinskej hranici, policajti prenasledovali muža na motorke

KOLONICA / V blízkosti slovensko-ukrajinskej hranice sa strieľalo. Pri obci Kolonica v okrese Snina prenasledovali policajti muža na motorke. Podľa informácií z prostredia vyšetrovania, unikal do neďalekého lesa. Hraničným policajtom preto museli prísť na pomoc aj kolegovia z obvodného oddelenia v Snine v nepriestrelných vestách.

Streľba sa ozvala okolo desiatej večer. Podľa informácií polície išlo o služobný zásah a na mieste zasahovali hraniční policajti z oddelenia v Ubli. Prenasledovali muža na motorke a počas toho varovne vystrelili do vzduchu. "Policajná hliadka obvodného oddelenia bola vyslaná na preverenie oznámenia o streľbe. Po príchode na miesto policajti zistili, že išlo o služobný zákrok policajtov hraničnej polície," uviedol policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik. 

"V katastri obce zaistili odstavený motocykel a po vodičovi začali pátrať," povedala hovorkyňa riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická. Počas pátrania na lesnej ceste zbadali terénne vozidlo. Chceli skontrolovať aj tohto vodiča, no ten sa dal tiež na útek. "Za účelom zastaviť unikajúce vozidlo policajti použili dva varovné výstrely do vzduchu," dodala Kopernická.

Po krátkom prenasledovaní napokon policajti museli použili aj donucovacie prostriedky a vodiča terénneho auta predviedli na oddelenie za účelom podania vysvetlenia. To, aké boli okolnosti úteku vodiča motocykla aj vodiča terénneho auta bude jasné až v priebehu ďalšieho vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy