Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Horelo vo výrobni olejov, plechové sudy obsahovali neznáme látky a hrozilo nebezpečenstvo
Zdielať na

Horelo vo výrobni olejov, plechové sudy obsahovali neznáme látky a hrozilo nebezpečenstvo

SPIŠ / Celú smenu spišskonovoveských hasičov dostal v nedeľu podvečer na nohy požiar. Horelo vo firme, ktorá sa venuje výrobe olejov. Už pri výjazde im bolo jasné, že horľavých látok tam bude viac než dosť.

Ako prví dorazili na miesto miestni dobrovoľní hasiči. Videli len hustý dym a šľahajúce plamene z drevenej stavby. Horelo vedľa vrátnice pri plote areálu. Drevené stavby podľa domácich slúžili aj ako sklady. Po zlikvidovaní plameňov z nich hasiči vynášali plechové sudy. Niektoré z nich obsahovali neznáme látky. "My nevieme čo v tých sudoch bolo, ale začalo to strieľať, búchať. Začali sme aj toto potom ochladzovať," povedal veliteľ dobrovoľného hasičského zboru v Spišskom Hrušove Rastislav Klešč.

Pozornosť dobrovoľných hasičov pútala tiež cisterna v blízkostí horiacich stavieb. Vplývalo na ňu sálavé teplo. Od neho začala horieť aj výrobňa olejov. Na požiarovisku sa hovorilo o tom, žeby mala byť plná oleja. Preto ju začali ochladzovať. Po pár minútach im prišli na pomoc profesionáli. 

Chlapi rýchlym zásahom a spoločnými silami plamene zlikvidovali. Opäť sa dá povedať, že hasiči boli v správny čas na správnom mieste. Ak by prišli len o pár minút neskôr, škody mohli byť obrovské. Presná príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy