Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Riaditeľ prišiel na podozrivé machinácie s peniazmi. Polícia preveruje obdobie až 15 rokov
Zdielať na

Riaditeľ prišiel na podozrivé machinácie s peniazmi. Polícia preveruje obdobie až 15 rokov

SNINA / Ani po piatich mesiacoch vyšetrovania nie je jasné, koľko peňazí chýba v jednej zo sninských základných škôl. Ešte začiatkom roka riaditeľ zistil, že školské peniaze mali byť prevádzané na rôzne účty.

S podozrením, že na škole má dochádzať k akýmsi nezákonným machináciám pri platbách prišiel riaditeľ ešte začiatkom tohto roka. Okamžite o tom informoval vedenie mesta, a to primátora, prednostku a potom jeho kroky smerovali na políciu. Podľa slov riaditeľa peniaze niekto prevádzal účelovo. "Zistili sme, že peniažky išli na iné účty, kam nemali ísť, keď je to úkladnosť, nie je to omyl, dá sa povedať účelovo," povedal riaditeľ Základnej školy P.O.Hviezdoslava Juraj Skrip.

"Polícia v tomto prípade vedie stíhanie vo veci prečinu sprenevery," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. Vyšetrovanie prebieha už asi päť mesiacov. Okrem polície prešetruje okolnosti aj vedenie školy. Robia vnútorný audit. "Za krátke obdobie stovky eur, za dlhšie obdobie, uvidíme," uviedol riaditeľ Skrip.

"Vo veci sú vykonávané potrebné procesné úkony. Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe ani inak vo veci rozhodnuté," uviedla Ligdayová. Riaditeľ vysvetľuje, že vnútorný audit, ktorý robia na škole, museli rozšíriť. Zo začiatku ich zaujímalo desať, teraz ale skúmajú posledných 15 rokov hospodárenia. Podľa riaditeľa sa zatiaľ nedá povedať, kedy sa údajne spreneverené peniaze škole vrátia. "Aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, bližšie informácie momentálne nie je možné poskytnúť," dodala policajná hovorkyňa Ligdayová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy