Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž čelí obvineniu aj po smrti manželky. Podľa rodiny ju údajne bil a znásilňoval
Zdielať na

Muž čelí obvineniu aj po smrti manželky. Podľa rodiny ju údajne bil a znásilňoval

KROMPACHY / Prípad Terezy sa ťahá už od septembra. Podľa tvrdenia rodiny aj ženy ju mal jej manžel dlhodobo biť a znásilňovať. Prípadu sa chopili aj policajti. Jej manžel čelí obvineniu, aj keď Tereza spáchala samovraždu.

Všetko sa to začalo v septembri, teta stretla Terezu na ulici. Ihneď ju upútali zranenia na tvári. Žena sa jej priznala že jej ich spôsobil manžel. Údajne v byte, v ktorom vtedy žili. Od septembra sa Tereza presťahovala za rodičmi. "Napáda ma, znásilňuje, zakazuje mi chodiť k rodine," povedala vtedy nešťastná Tereza. 

"Bola tak zbitá, že sa musela vymaľovať úplne, aby to nebolo vidno. Vtedy ju zbil do bezvedomia, ona si to vôbec ani nepamätá," povedala jej teta. Začiatkom apríla sa Terezina rodina dozvedela tragická správa. Žena sa postavila pred vlak na železničnej trati v Krompachoch. Zrejme neuniesla ťažký psychický stav a že jej manžel vzal deti. Zrážku neprežila. 

"Povedala mi, mamka vidíš ako som dopadla? Nemám už komu ani raňajky urobiť. Toto dievča nič nechcelo, len normálneho manžela, rodinu. A mala krásnu rodinu," vraví zarmútená matka Terezy. Aj napriek tomu, že svoj život ukončila pod kolesami vlaku, prípad, v ktorom sa rieší týranie a sexuálne zneužívanie je stále živý. 

"Prokurátor Okresnej prokuratúry Spišská Nová Ves podal obžalobu na obvineného Lukáš Š. za zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby. Hoci vedel, že trpí psychickým ochorením. Vulgárne jej nadával, fyzicky ju napádal," uviedol hovorca krajskej prokuratúry, Milan Filičko. 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy