Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Výstražná správa o dodávke a unesenej školáčke. Všetko sa otočilo, keď sa na prípad pozrela polícia
Zdielať na

Výstražná správa o dodávke a unesenej školáčke. Všetko sa otočilo, keď sa na prípad pozrela polícia

UHORSKÉ HRADIŠTE / Informáciu o dodávke, ktorá v dedine zobrala malé dievča a zviazané a nahé ho vyhodila za obcou, zverejnila na sociálnej sieti obyvateľka obce. Prípad sa otočil, keď doň vstúpila polícia.

Dievča sa v ten večer hralo na preliezkach za panelákom. Rodičia ju z okna pravidelne kontrolovali. Keď sa ale pozreli poslednýkrát, školáčka tam už nebola. "Ona bez dovolenia si nedovolí odísť," hovorí neskôr matka. Matka sa ju teda okamžite vybrala hľadať. Našla ju pri sesternici, kam často chodievali. Dievčatko sa vtedy náhle rozplakalo.

Desivý zážitok 

"Začala plakať, triasla sa, že ona neušla, že ju zobrali. Vravím, kto ťa zobral? Že dvaja muži, že boli tmaví. Vraj chcela utekať domov a že ju stiahli za ruku a hodili do dodávky," opisuje ďalej matka. 

Školáčka mame povedala, že jej zviazali ruky, ústa zalepili páskou a na oči dali šatku. Pýtala si však piť a keď jej uvoľnili ústa, začala kričať o pomoc. Vtedy ju mali z dodávky vyhodiť. Rodičia políciu nekontaktovali. Netušili totiž, čo je na tomto prípade pravdivé. "Lebo sme nemali dôkaz, mysleli sme si, že si vymýšľa. Potom mi už každý rozprával, že to si 10-ročné dieťa nemôže vymyslieť," pokračuje vystrašená matka. 

Varovná správa

Kým rodičia stále riešili, či ich dieťa klame, alebo nie, príbeh sa už začal šíriť medzi ľuďmi. Jedna z obyvateliek ho zverejnila na sociálnej sieti ako fakt. Považovala totiž za povinnosť upozorniť aj ostatných rodičov, aby si dávali pozor na svoje deti: "Po Hradišti a okolí sa pohybuje biela dodávka, láka deti do auta. Na Uhorskom zobrali jedno dievčatko, bola nahá, zviazaná. Nepúšťajte si deti samé na ulicu hrať sa, pozor na odchod do a zo školy."

Nástup polície 

Matka dievčaťa o tom netušila, upozornil ju na to až jej bratranec. Šokujúce upozornenie zdieľali v priebehu niekoľkých hodín stovky ľudí. Informácia sa dostala aj k policajtom, ktorí prípad ihneď začali preverovať. Rozprávali sa aj so samotným dievčatkom, ako aj s jej rodičmi. "Preverovaním bolo zistené, že si táto dievčina celú udalosť vymyslela. Dôvod, prečo tak urobila, nebudeme konkretizovať," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Podozrivá biela dodávka, dvaja muži, ktorí lákajú deti, či únos dievčatka. Nič z týchto zverejnených informácií sa nepotvrdilo.

Pozrite si archívnu reportáž o únose 10-ročného chlapca: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy