Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Príbuzní sa pobili, jeden druhému zaútočil rozbitou fľašou na krk
Zdielať na

Príbuzní sa pobili, jeden druhému zaútočil rozbitou fľašou na krk

Archívna reportáž

STREDNÉ PLACHTINCE / Hádka dvoch príbuzných sa skončila takmer tragédiou. Jeden z mužov zaútočil na toho druhého rozbitou fľašou. Nechýbalo veľa a bol by mu zasiahol životne dôležitú tepnu.

Muži v ten večer spoločne popíjali. Nikolas vraj toho vypil viac a začal Mira provokovať. Najskôr padla facka. "Skorej som ho ja udrel, lebo na moju ženu rozprával blbosti. Vyprovokoval to on, púšťal sa do mňa," hovorí napadnutý Miroslav. Nikolas vraj ale začal byť čoraz viac agresívnejší.

Nakoniec z kontajnera vybral sklenenú fľašu, rozbil ju a ňou útočil na Mira. "Dostal amok, alebo ja neviem ako to bolo. Zobral tú pollitrovú fľašu, rozbil ju, prišiel ku mne, ja som sa bránil S bicyklom...tým pádom ma podrezal, alebo bodol už neviem, lebo ja som dostal šok," hovorí Miroslav.  Svedok incidentu Filip dodáva: "Sklo je tu, rozbili fľaše. Potom sme videli ako zrazu prichádzala polícia aj sanitka." Muža záchranári priviezli do veľkokrtíšskej nemocnice.

Mal rezné poranenia na krku a brade. Tie našťastie neboli hlboké. Chýbalo iba pár milimetrov k tomu, aby mu zasiahol životne dôležitú tepnu. Miroslav upresňuje: "Vraveli mi, že kebyže o dva centimetre, tak už je po mne." Útočníka ešte v ten večer zadržali policajti.

Hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková vraví: "Proti mužovi bolo vznesené obvinenie za zločin ublíženia na zdraví spáchanom v štádiu pokusu. Zo strany vyšetrovateľa bol daný aj podnet na jeho väzobné stíhanie." 20-ročný Nikolas bol už v minulosti viackrát trestaný. Za zločin, z ktorého je teraz obvinený mu hrozí vysoký trest, a to väzenie na 5 až 12 rokov. Sudca dnes rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.

Aj medzi známymi a príbuznými - najmä po potúžení sa alkoholom - dochádza k brutálnym bitkám:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy