Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík obvinený z vraždy si vraj na nič nepamätá. Bol opitý, tvrdí matka
Zdielať na

Mladík obvinený z vraždy si vraj na nič nepamätá. Bol opitý, tvrdí matka

Archívna reportáž

BERLÍN / Mladík podozrivý z vraždy dievčaťa priletel v sobotu večer z Iraku. Ešte počas noci ho vypočula polícia a v nedeľu má sudca rozhodnúť o jeho uväznení.

Alí Bašar, je Iračan podozrivý z vraždy len 14-ročnej nemeckej dievčiny menom Susanne. Štrnásťročná Susanna F. zmizla 22. mája. V stredu našli policajti jej telo v ťažko dostupnom teréne v okrajovej štvrti Wiesbadenu. 

Mladíkova matka Kalida tvrdí, že o zatykači sa rodina dozvedela, až keď boli už v Iraku, a to zo správ z internetu. Avšak syn si údajne na nič nemôže spomenúť, lebo bol opitý. "Je veľmi ťažké tomu uveriť, to nemôže byť pravda," uviedla matka. "Nechcem, aby môj syn bol potrestaný v cudzej zemi. Ak je naozaj vinný, tak by mal byť potrestaný vo vlastnej zemi," dodala. 

Problematicky ale verejnosť vníma aj to, že rodina veľmi rýchlo odišla z Nemecka, čo na nich vrhá zlé svetlo, keďže tam žili od roku 2015. Alího rodina ale vraj mladíka nechcela chrániť pred stíhaním. Odišli pre manžela, ktorý je vážne chorý a chcel sa vrátiť do vlasti, aby zomrel tam. "Nechcela som, aby zomrel počas ramadánu v cudzine a ja by som potom mala zlý pocit," povedala matka Kalida. Mladík bol po odchode rodiny zatknutý kurdskými bezpečnostnými silami v piatok v noci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy