Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dve záhadné úmrtia. Polícia nepozná totožnosť obetí
Zdielať na

Dve záhadné úmrtia. Polícia nepozná totožnosť obetí

BANSKÁ BYSTRICA / Dve neobjasnené úmrtia, pri ktorých ani po týždňoch nie je známa identita obetí, zamestnávajú policajtov na strednom Slovensku už niekoľko týždňov. Mŕtvu ženu našli v rieke Hron pri Budči a muža vedľa poľovníckeho posedu pri Zvolene. Tieto dve telá zostávajú aj naďalej bez mena.

Zachytené medzi konármi stromu na pravom brehu rieky Hron, neďaleko Budče, našli hasiči ešte koncom apríla pozostatky ženského tela. Doteraz neznáma žena sa podľa polície zrejme utopila, no jej identitu sa odhaliť nepodarilo. "Žena bola vysoká 155 centimetrov, mala na sebe čiernu čipkovanú podprsenku a riflové nohavice, v ktorých mala hnedý opasok s výraznou kovovou sponou," uviedla Mária Faltániová hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Jedine týchto pár kusov oblečenia zostalo a polícia verí, že by na základe toho mohol niekto obeť spoznať. Rovnako bez mena zostáva aj muž, ktorého pozostatky našli koncom mája. Ležali vedľa rebríka pod poľovníckym posedom pri Zvolene. "Muž bol vysoký 175 centimetrov, bol štíhlej postavy, mohol mať okolo 40 rokov. Na sebe mal výraznú športovú bundu a pravdepodobne žil túlavým spôsobom života," povedala Mária Faltániová.

Podľa obhliadajúceho lekára tam ležalo telo niekoľko týždňov až mesiacov a presná príčina smrti ešte nie je známa. Na ľavej nohe v oblasti píšťaly lekári našli kovový, fixačný chirurgický materiál a známky po zahojenej alebo hojacej sa zlomenine. "Žiadame občanov, ak by podľa oblečenia vedeli identifikovať tieto osoby, ktorých totožnosť stále nepoznáme, aby nám akákoľvek informácie oznámili na telefónnom čísle 158," dodala hovorkyňa.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy