Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
V zhorenom aute našli ľudské telo, na identifikáciu sú potrebné testy DNA
Zdielať na

V zhorenom aute našli ľudské telo, na identifikáciu sú potrebné testy DNA

ZVOLEN / V pondelok ráno našli v poli, približne 30 metrov od cesty, medzi obcami Očová a Hradná v okrese Zvolen, zhorené osobné vozidlo, v ktorom sa nachádzalo zhorené telo nezistenej totožnosti.

Plamene a stúpajúci dym bolo vidieť už zďaleka. Takto situáciu videli prichádzajúci hasiči. Horiace auto na tiesňovú linku nahlásil náhodný okoloidúci vodič. Ten si všimol auto v plameňoch v pšeničnom poli asi 30 metrov od cesty.

Nepomohol už ani rýchly zásah hasičov, auto zhorelo takmer do tla, dnu našli zhorené ľudské telo, malo by ísť o muža.

"Po príchode na miesto udalosti bol požiar plne rozvinutý, po uhasení boli vo vozidle nájdené pozostatky ľudského tela. Na mieste zasahovalo celkovo 11 hasičov zo Zvolena a Očovej ," povedal Erik Piater z Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici. 

Na miesto tragédie prišli kriminalistickí vyšetrovatelia aj súdny znalec. Išlo o striebornú Škodu Fabia, auto malo banskobystrické evidenčné číslo.

Vyšetrovatelia pracovali s viacerými verziami ako sa tragédia stala, či šlo o nešťastnú nehodu, vylúčiť nemožno ani cudzie zavinenie, či to, že si muž siahol na život sám.

"Totožnosť muža bude známe až po vykonaní testov DNA," vysvetlila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru, Mária Faltániová. 

Ľudské pozostatky previezli na pitvu. Až výsledky expertíznych skúmaní ukážu, či v striebornej Fabii prišiel o život jej majiteľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy