Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvaja mladíci zbili cudzinca v centre Bratislavy, trestné oznámenie na nich nepodal
Zdielať na

Dvaja mladíci zbili cudzinca v centre Bratislavy, trestné oznámenie na nich nepodal

BRATISLAVA / Niekoľko dní po brutálnom útoku na Filipínca Henryho, došlo v Bratislave k ďalšej bitke. Dvaja mladí muži mali napadnúť cudzinca. Bitka sa odohrala vo štvrtok v noci, len kúsok od miesta, kde bol brutálne zbitý Henry.

V centre Bratislavy, len niekoľko metrov od miesta, kde došlo k brutálnemu útoku na Henryho, dvaja mladí Slováci napadli cudzinca. Ako prvý o tom informoval portál aktuality.skĽudia, ktorí stáli okolo si spočiatku mysleli, že zamdlel. Preto mu jeden z mužov privolal pomoc, ale po krátkom čase operátorovi oznámil, že sa muž postavil a s pomocou ďalších ľudí odišiel preč. "Operátor preto nemohol vyslať sanitku, keďže sa tam pacient už nenachádzal. O niekoľko minút nás kontaktovala polícia a požiadala nás o pomoc pre muža na Hurbanovom námestí. Záchranári prišli na adresu do desiatich minút. Po ošetrení muža pri vedomí, odviezli do nemocnice na Mickiewicovej ulici," uviedla v telefonáte hovorkyňa Operačného strediska záchrannej služby Alena Krčová.

"Hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky ako aj hliadky Okresného riaditeľstva Policajného Zboru v Bratislave I boli vyslané vo štvrtok  krátko pred 01.20 hodinou na Hurbanovo námestie v Bratislave," uviedol pre TV JOJ hovorca polície Michal Szeiff. Po príchode hliadok na miesto, zistili, že ide o anglicky hovoriaceho muža. "Muž bol zo strany hliadky polície poučený o možnosti podať v tejto súvislosti trestné oznámenie, túto možnosť muž odmietol a privolanou RZP bol prevezený k ošetreniu do jednej z nemocníc," uviedol ďalej Szeiff. Ani na základe popisu osôb sa v blízkosti incidentu nepodarilo v noci mužov vypátrať. Polícia okolnosti prípadu aj príčinu bitky vyšetruje. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania napadnutý muž na útočníkov trestné oznámenie nepodal.  

Útok aj na dôchodcu

Devätnásťročný mladík najprv verbálne, neskôr fyzicky zaútočil na 64 ročného dôchodcu. K útoku došlo okolo šiestej podvečer v električke. Páchateľom je Patrik z okresu Dolný Kubín, ten mal už v dopravnom prostriedku dobiedzať do staršieho pána. Neprestal s tým, ani keď dôchodca vystúpil. "Obvinený mal vo verbálnom napádaní pokračovať aj po vystúpení a presune na zastávku MHD Blumentál, kde poškodenému mužovi vytrhol z ruky dáždnik a sotil do neho. Týmto konaním poškodený muž spadol na zem, pri čom narazil o konštrukciu zastávky MHD," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného Zboru Michal Szeiff. 

Napriek snahe jedného zo svedkov útoku, ktorý sa snažil zabrániť páchateľovi v jeho konaní, starší pán skončil v nemocnici so zlomenou rukou. Agresívny mladík následne zaútočil aj na muža, ktorý sa obete zastal. Jemu spôsobil škodu na mobile 1000 eur. Keďže mladík svojim konaním spôsobil ťažkú ujmu na zdraví na chránenej osobe, teda dôchodcovi, v prípade preukázania viny mu hrozí väzenie až na päť rokov. 

Ochrana v meste 

Za účelom zvýšenia pocitu bezpečnosti návštevníkov hlavného mesta bude v uliciach Bratislavy počas nadchádzajúcej letnej turistickej sezóny dohliadať zvýšený počet policajných hliadok. Pohybovať sa budú najmä v historickom centre, respektíve tam, kde sa pohybuje najviac ľudí. 

"Výkon služby bude pravidelne posilňovaný vyšším počtom hliadok najmä v nočných hodinách v piatok, v sobotu a v dňoch pracovného pokoja, kedy je možné očakávať zvýšený nápad trestných činov a priestupkov. Výkon služby hliadok Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I bude posilnený aj policajtmi Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, najmä hliadkami pohotovostnej motorizovanej jednotky a príslušníkmi služobnej kynológie a hipológie. K presnému počtu hliadok sa z taktických dôvodov nemôžeme vyjadrovať,"  uviedla v tlačovej správe polície, hovorkyňa Veronika Slamková.


Pozrite si video o brutálnom útoku na Obchodnej ulici: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy