Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sériový vrah Rigo si to rozmyslel, na slobodu nepôjde
Zdielať na

Sériový vrah Rigo si to rozmyslel, na slobodu nepôjde

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Brutálny sériový vrah Ondrej Rigo odsúdený na doživotie stiahol svoju žiadosť o podmienečné prepustenie. Pritom ešte pred týždňom túžil po slobode.

Televízia JOJ ako prvá informovala, že po odsedení 25 rokov už pre to urobil na trnavskom súde aj potrebné kroky. Rigo je vo väzení od roku 1993. Vraždy ôsmich žien a jedného chlapca spáchal mimoriadne brutálne. Ranami do hlavy ich ubil na smrť a následne ukájal svoje zvrhlé chúťky. Rigo si doživotie odpykáva za deväť vrážd z obdobia rokov 1990 - 1992, medzi jeho obeťami je aj pätnásťročný chlapec.

Trestný zákon po 25. rokoch za mrežami a po splnení stanovených podmienok pripúšťa možnosť prepustenia na slobodu aj v prípade odsúdených na doživotie. Rigo v máji využil možnosť a požiadal o prepustenie na slobodu. "Okresný súd Trnava nenariadil vo veci termín verejného zasadnutia, odsúdený vzal svoju žiadosť o podmienečné prepustenie späť,“ povedala pre televíziu JOJ hovorkyňa Krajského súdu v Trnave, Jana Kondákorová.

Ondrej Rigo je vo väzení od roku 1993, kedy ho vzali do väzby. Vraždy ôsmich žien a jedného chlapca spáchal mimoriadne brutálne. Ranami do hlavy ich umlátil na smrť. Následne si ukájal svoje zvrhlé chúťky. V hľadáčiku mal vždy prízemné byty, a k osamelým obetiam sa vkradol cez okná v noci alebo skoro ráno. Útočil počas ich spánku, a aby nezanechal otlačky, na rukách nosil ponožky. Jeho najstaršia obeť mala 88 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy