Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Polícia v prípade brutálnej bitky vodiča kvôli predbiehaniu rozhodla. Postup bude nasledovný
Zdielať na

Polícia v prípade brutálnej bitky vodiča kvôli predbiehaniu rozhodla. Postup bude nasledovný

ŽILINA / O brutálnej bitke, ktorá sa odohrala len preto, že si vodič dovolil na ceste obmedziť iné auto, sme vám v Krimi novinách hovorili v marci. Brutalita, s akou dvaja muži - otec so synom, napadli mladého Žilinčana, prekvapila generálnu prokuratúru aj samotných policajtov.

Peter smeroval zo Žiliny do Oškerdy, pri spájaní pruhov ho ale obmedzil tmavý Volkswagen. "Ja som ešte len išiel na jeho úrovni a on už začal po mne vytrubovať," uviedol napadnutý Peter. Obehli ho zľava, spolujazdec ktorým bol 51 ročný Marián sa z auta za jazdy vyklonil a ukazoval Petrovi gesto, po ktorom by asi každý dostal strach. "Ukazovali mi že ma podrežú," pokračoval.  

V Oškerde Peter zastavil a celý incident si chcel s posádkou vysvetliť, brutálny útok nečakal. Z auta najskôr vyskočil spolujazdec, otec vodiča, ktorý začal Petra mlátiť päsťami. O pár sekúnd sa k útoku pridal aj jeho syn. "Spolujazdec vyskočil, ten na mňa vytiahol zbraň ale tá sa asi zasekla," opísal situáciu Peter. Podarilo sa mu ale mladšieho útočníka odstrčiť.  "Spadol som na zem a rozbil mi kameňom hlavu," rozprával ďalej. 

Petrovi sa našťastie podarilo ujsť. Všetko šiel oznámiť na políciu do Kysuckého Nového Mesta.  Päťdesiatjedenročný Marián už bol v minulosti za násilnú trestnú činnosť a výtržníctvo stíhaný, teraz je obvinený z ublíženia na zdraví v štádiu pokusu z nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. Rovnaké obvinenia má na krku aj jeho syn. Kysučania sú od marca vo vyšetrovacej väzbe, polícia už prípad uzavrela. "Vyšetrovateľ vyšetrovanie skončil, spis predložil prokurátorovi na podanie obžaloby," uviedol hovorca polície v Žiline Radko Moravčík. 

Pozrite si archívnu reportáž o ozbrojenom mužovi v trenírkach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy