Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dôchodkyňa zaslala mužovi na účet viac ako tisíc eur. Vydával sa za lekára
Zdielať na

Dôchodkyňa zaslala mužovi na účet viac ako tisíc eur. Vydával sa za lekára

Archívna reportáž

LEVICE / Podvodníci, ktorí neustále okrádajú dôchodcov opäť úradovali. Tentokrát neznámy muž predstierali identitu lekára. Od dôchodkyne tak dostal sumu 1400 eur. Jednalo sa ale o chránenú osobu.

Dôchodkyni, 72 ročnej pani Anne, zatelefonoval neznámy muž, ktorý sa vydával za lekára Moravca. V rozhovore jej povedal, že jej syn mal dopravnú nehodu a momentálne s ňou nemôže komunikovať. Na účet do Maďarska mala ale poslať 1400 eur. 

Podľa slov falošného lekára sa jej syn dohodol s účastníkom nehody na škode vo výške 4500 eur, ktorú ma zaslať na bankový účet. Po nadiktovaní čísla účtu ale zaslala, našťastie, len 1400 eur. Po chvíli ale zistila, že ide o podvod, a to tak, že zavolala svojmu synovi, ktorý bol samozrejme v poriadku. K incidentu došlo v stredu 30. mája. 

Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície z Levíc už začala trestné stíhanie vo veci spáchania podvodu. Mužovi hrozí za jeho konanie trest vo väzení na 3 až 10 rokov,a  to z dôvodu, že išlo o chránenú osobu. 

Polícia zároveň upozorňuje, aby si každý jeden podozrivý telefonát dôchodci poriadne preverili. Za žiadnych okolností, taktiež nemajú zasielať finančné prostriedky.  

Pozrite si archívnu reportáž o okradnutí dôchodkyne, ktorej vzali tisíce: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy