Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pýtal si peniaze a vyhrážal sa mu zabitím. V procese s Okoličánym ml. padli už dva rozsudky a stále nie je koniec
Zdielať na

Pýtal si peniaze a vyhrážal sa mu zabitím. V procese s Okoličánym ml. padli už dva rozsudky a stále nie je koniec

KOŠICE / Senát krajského súdu v Košiciach sa dnes zaoberal prípadom syna Róberta Okoličányho. 25-ročného Filipa ešte v roku 2016 obžalovali zo zločinu vydierania. Mal napadnúť Košičana, od ktorého si pýtal peniaze a opakovane sa mu mal vyhrážať zabitím. V tejto kauze padli už dva rozsudky, no ani s jedným nebol mladík spokojný a tak sa odvolal na krajský súd.

Filip Okoličány sa súdnych pojednávaní nezúčastňoval, aj dnes krajský súd rozhodol v jeho neprítomnosti. K útoku malo dôjsť v byte, kam sa poškodený vybral na návštevu. Filip od neho chcel údajne 2 tisíc eur, vraj za zmarený obchod s pervitínom. Neskôr naňho mal zaútočiť v aute na čerpacej stanici, kde ho bil do tváre a kopal. "Keď som sedel na posteli, prišiel ku mne Filip Okoličány a pýtal sa ma, či viem kto je, keď som povedal, že nie, dal mi bombu," povedal poškodený Dominik už v roku 2016.

Filipa okresný súd po zrušení prvého rozsudku napokon potrestal podmienkou, skutok však prekvalifikoval na prečin výtržníctva a nebezpečného vyhrážania. Uložil mu za to podmienku na pol roka s odkladom na 16 mesiacov. "Proti rozsudku prvého stupňa podal odvolanie tak prokurátor ako aj obžalovaný, následne v priebehu konania vzal prokurátor svoje odvolanie späť, a preto na dnešnom pojednávaní rozhodoval odvolací súd len o odvolaní obžalovaného," potvrdila obhajkyňa Kristína Piovarčiová.

Do súdnej siene však prišla len Filipova obhajkyňa, obžalovaný Okoličány mladší dal súhlas, aby mohli konať aj bez neho. "V odvolacom konaní navrhoval rozsudok zrušiť a oslobodiť spod obžaloby v celom rozsahu," tvrdí Kristína Piovarčiová.

Senát Filipovo odvolanie zamietol a tak sa stal pôvodný rozsudok právoplatným. Filipa ale čaká aj ďalšie súdne konanie. Spolu s jeho na doživotie odsúdeným otcom, ktorý je na úteku a ďalšími mužmi, je obžalovaný v prípade marenia dražby. Okresný súd ich okrem jediného, ktorý sa ku skutku priznal, oslobodil, no senát krajského súdu rozsudok zrušil. Termín pojednávania zatiaľ neurčili.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy