Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Požiar v priemyselnej hale. Zasahovať museli hasiči až z 3 okresov
Zdielať na

Požiar v priemyselnej hale. Zasahovať museli hasiči až z 3 okresov

RUŽOMBEROK / Hasiči z troch okresov, dobrovoľníci aj jednotka zo záchrannej brigády dnes zasahovali v Ružomberku. V hustom zadymení a vysokej horúčave hasili požiar strechy na priemyselnej hale.

Do areálu bývalých bavlnárskych závodov privolali hasičov robotníci, ktorí tu prerábajú starú halu. Bolo krátko pred poludním. "Po príchode na miesto naši príslušníci zistili, že sa jedná o požiar krovu strechy, ktorá je áčkového typu. Požiar sa šíri vnútrom strešnej konštrukcie, to znamená, že je ho ťažké zalievať, nakoľko z oboch strán je izolácia," potvrdil Pavol Pecník z HaZZ v Ružomberku.

​Z tlejúcej strešnej konštrukcie stúpal hustý štipľavý dym, hasiči mohli zasahovať len v dýchacích prístrojoch. Hasili zo strechy aj zo zeme. "Nakoľko sa jednalo o požiar väčšieho rozsahu a bolo tu vysoké zadymenie, museli sme si privolať posilové jednotky z Liptovského Mikuláša, Martina, Záchrannej brigády aj dobrovoľný zbor obce Likavka," potvrdil Pecník.

Hasičom pomáhali so svojou technikou aj robotníci, ktorí v hale v čase vypuknutia požiaru pracovali. S vysokozdvižnou plošinou ich dostali k ťažko dostupným, horiacim častiam strechy. "Aktuálne prevádzame likvidačné práce a to postupným dohášaním jednotlivých ohnísk a rozoberaním strešnej konštrukcie aj za pomoci bagra," dodal Pecník.

Zásah im sťažovalo nielen silné zadymenie, ale aj vysoká horúčava. Škodu zatiaľ majiteľ nevyčíslil, no podľa prvotných odhadov sa bude pohybovať v tisíckach eur. Čo presne požiar spôsobilo vyšetrujú hasiči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy