Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík poputuje za mreže. Opitý si sadol za volant a nemal ani vodičák
Zdielať na

Mladík poputuje za mreže. Opitý si sadol za volant a nemal ani vodičák

MEDZILABORCE / Mladík šoféroval auto napriek tomu, že nemá vodičák. Po tomto zistení pre policajtov prišiel ďalší šok. V dychu mu namerali viac ako 2,3 promile alkoholu. Skončil za mrežami a dostal trest, ktorý vás prekvapí.

Dvadsaťročný mladík jazdil po ceste priamo v centre Medzilaboriec. Tam ho zastavila policajná hliadka. Ukázalo sa, že za volantom nemal čo robiť. Nemá totiž vodičák. To ale nie je všetko. "Bez vodičského oprávnenia viedol osobné motorové vozidlo. Pri kontrole bol podrobený dychovej skúške, jej výsledok dosiahol hodnotu viac ako 2,3 promile," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová. 

Spoza volantu tak putoval rovno do cely policajného zaistenia. Policajti muža obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V superrýchlom konaní o ňom rozhodoval sudca. Trestným rozkazom ho uznal za vinného. "Za čo mu súd uložil trest odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

To ale nie je všetko. Mladík zároveň dostal na šesť rokov trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel, na ktorých vedenie je potrebné vodičské oprávnenie. "Konečne registrujeme adekvátny postih. Ja som za, nech sú sudcovia tvrdý. Najväčšia nehodovosť, najnebezpečnejší vodiči sú práve mladí medzi 18 a 24 rokov," povedal dopravný konzultant Maros Palesch.

Voči rozhodnutiu sudcu nenamietal prokurátor ani obvinený. Verdikt je tak právoplatný. "Toto je mementom pre mladých, ktorí skúšajú a riskujú nielen svoje životy, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky," dodal Palesch. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy