Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mladá právnička prevážala v aute drogy
Zdielať na

Mladá právnička prevážala v aute drogy

Archívna reportáž

ŽILINA / Kukláči z národnej kriminálnej agentúry v Žiline zadržali mladú právničku, ktorá mala mať v aute drogy. 28-ročná žena je v policajnej cele.

Nič netušiacu Katarínu, ktorá šla zo sídliska Hájik smerom do mesta v utorok zablokovali služobnými autami elitní policajti. Prehľadali nápadný žltý VW, v ktorom sa viezla. "Počas akcie policajti vykonali viaceré prehliadky, zaistili plastové striekačky s obsahom neznámej kryštalickej látky," hovorí Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. Materiál zaslali na expertízu a tá potvrdila, že mladá právnička v aute skutočne prevážala drogy.

"Predbežným skúmaním bolo zistené, že ide o pervitín v množstve, ktoré zodpovedá 47 bežným jednotlivým dávkam drogy, " dodáva Radko Moravčík. 28-ročnú právničku Katarínu, ktorú pred dvoma dňami kukláči zadržali, už vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti.
Momentálne je v policajnej cele a už o pár hodín by sa mala postaviť pred sudcu. Vyšetrovateľ už spracoval podnet na návrh na jej vzatie do väzby. "V prípade preukázania viny 7 až 10 rokov," hovorí Radko Moravčík.

Pozrite si reportáž o zákroku, pri ktorom právničku zadržali:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy