Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž vyčíňal v byte svojej matky. Vyhrážal sa jej smrťou, hlavou ničil dvere
Zdielať na

Muž vyčíňal v byte svojej matky. Vyhrážal sa jej smrťou, hlavou ničil dvere

LUČENEC / Mame sa vyhrážal zabitím a v byte zničil troje dverí. Hlavou do nich urobil dieru. Rudolf z Lučenca toho ale v byte zničil podstatne viac. Mame ublížiť nestihol, tej sa z bytu podarilo utiecť.

Mladý muž v amoku rozbil dvere hlavou. Matke sa vyhrážal zabitím a hlavou zničil ďalšie dvere v byte. Rozbil aj práčku a zrkadlo. "Potom prešiel do kuchyne bytu, a prevrátil kuchynský stôl, rozbil taniere a iné zariadenie," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

V ďalšej miestnosti prevrátil stolík a hodil o zem televízor. Vtedy sa jeho matke aj ďalším príbuzným podarilo utiecť. "Pred vchodom sa nachádzala hliadka policajného zboru, ktorú zastavili a oznámili im, čo sa stalo. Polícia muža zadržala," povedala Kováčiková. Mimo kameru príbuzní povedali, že polícia aj záchranári u nich zasahovali veľmi často. "On je veľmi dobrý. A prečo teda vyvádzal? Nezobral si lieky a za to je to. Nezobral lieky, no," povedala stará mama obvineného. 

"Dvadsaťdeväťročnému mužovi bolo vznesené obvinenie z prečinu nebezpečného vyhrážania," povedala Kováčiková. Prokurátor podal na súd návrh na jeho vzatie do väzby. Rudolf pôsobil na súde mimoriadne pokojne, a to aj po tom, čo sa dozvedel, že bude stíhaný väzobne. Obvinený muž spáchal skutok na chránenej osobe, hrozí mu preto vyšší trest, a to šesť mesiacov až tri roky. Súd bude zrejme skúmať aj jeho psychický stav. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy