Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Americký basketbalista, ktorého obžalovali zo znásilnenia, si vypočul verdikt
Zdielať na

Americký basketbalista, ktorého obžalovali zo znásilnenia, si vypočul verdikt

PRIEVIDZA / Vyzerá to tak, že sľubná kariéra 23-ročného amerického basketbalistu sa skončila. Chris pricestoval minulý rok do Prievidze. Mal posilniť tunajší tím. Zaplietol sa však so 16-ročným dievčaťom. Netrvalo dlho a skončil v cele. Na krku mal obvinenie zo znásilnenia, vyhrážania a iných trestných činov. Prípad sa dostal na súd a v stredu si športovec vypočul verdikt.

Americký basketbalista sa na palubovku tak ľahko nevráti. Podľa senátu okresného súdu v Prievidzi by mal za mrežami stráviť sedem rokov. "S rozsudkom nie sme spokojní, hneď na hlavnom pojednávaní sme zahlásili odvolanie," hovorí obhajca obžalovaného Adam Šovčík. 

Obžaloba mala päť bodov. V dvoch prípadoch ho senát oslobodil. Za zvyšné tri by mal ale pykať. "Uznáva sa vinným zo zločinu znásilnenia, zločinu sexuálneho násilia, zo zločinu vydierania," povedala predsedníčka senátu. Dvadsaťtriročný Chris mal byť posilou prievidzského basketbalovému tímu. Odohral jeden prípravný zápas a vzápätí putoval za mreže. Policajti ho zatkli v septembri minulého roka potom, ako sa zaplietol so 16-ročným dievčaťom.

"Obchytkával ju, vykonával na nej minimálne jedenkrát pohlavný styk, ktorý si nahrával na svoj mobilný telefón, hoci vedel, že sa jedná o osobu mladšiu ako 18 rokov," informuje prokurátor.

Basketbalista vyhlásil, že dievča s ním išlo dobrovoľne a o znásilnení tak nemôže byť ani reč. Podľa senátu však dôkazy hovoria jasne. Pôvodne bol obžalovaný aj z toho, že si dievča počas pohlavného styku nakrúcal na mobil. Súdu však chýbal kľúčový dôkaz.

"Video nikto nevidel," hovorí Šovčík. Dievča ale tvrdilo, že video existovalo. Keďže ho obžalovaný odmietal zmazať, zavolala políciu. "Sama uviedla, že to nechcela ani zverejňovať, len chcela, aby zmazal to video," informuje predsedníčka senátu. Rozsudok ešte nie je právoplatný a prípadom sa bude zaoberať krajský súd v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy