Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podnikateľovi zmizlo z účtov 156 tisíc eur. Na jedného obvineného vydali zatykač
Zdielať na

Podnikateľovi zmizlo z účtov 156 tisíc eur. Na jedného obvineného vydali zatykač

RIMAVSKÁ SOBOTA / Podnikateľovi z Rimavskej Soboty zmizlo z účtov 156 tisíc eur. V tejto rozsiahlej kauze už vyšetrovateľ obvinil z krádeže a legalizácie príjmov z trestnej činnosti 7 ľudí z východného Slovenska. Jeden z nich bol na úteku a vydali naňho medzinárodný zatykač. V týchto chvíľach je už za mrežami vyšetrovacej väzby na Slovensku.

Šesťdesiatnika z českých hraníc na súd priviezli elitní kukláči z Linx comanda. Putá mal na rukách aj nohách, kukláči mu niesli štyri igelitové tašky. Okrem osobných vecí v nich mal aj salámy.

Obvinený muž sa výsluchu vyhýbal, a tak museli naňho vydať medzinárodný zatýkací rozkaz. Zadržali ho na Morave, takmer dva mesiace strávil vo vydávacej väzbe. O ďalšom osude rozhodoval sudca v Banskej Bystrici.

"Súd rozhodol o vzatí do väzby, pre hrozbu úteku a vysokého trestu," informuje hovorkyňa súdu. 

Juraj mal byť akýmsi bielym koňom, hlavným organizátorom mal pomáhať s falšovaným občianskym preukazom a sim kartami. Medzi obvinenými je aj lekár z košickej záchranky.

Polícia rieši samostatne množstvo takmer identických prípadov. Žene zo západného Slovenska v momente zmizlo z účtu 33 000 eur. "Do bankového účtu sa prihlásili pomocou mena a hesla, potvrdzujúca sms bola zaslaná na sim kartu, ktorá bola pár minút pred ich vstupom do internetbankingu a prevedenými peňažnými transakciami neoprávnene vydaná cudzej osobe," opisuje poškodená žena. 

Organizovaná skupina má však zatiaľ na krku obvinenie len v prípade rimavskosobotského podnikateľa. Okrem ostatných obvinených si aj starší muž počká na proces vo vyšetrovacej väzbe.

Preľaknutá dôchodkyňa dala tomuto mladíkovi kartu aj s PIN kódom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy