Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Od dôchodcov vylákali stovky eur na zdravotnícky prístroj. Nevedia ako vedeli o ich zdravotnom stave
Zdielať na

Od dôchodcov vylákali stovky eur na zdravotnícky prístroj. Nevedia ako vedeli o ich zdravotnom stave

GALANTA / Dvaja invalidní dôchodcovia prišli o 2 000 eur. Pravdepodobne naleteli podvodníkom. Zaplatili vysokú zálohu za zariadenie, ktoré im malo zlepšiť zdravotný stav. Keď ho mali vrátiť späť, vo firme nikto nebol a telefón nezdvíhali.

"Neviem odkiaľ získali moju zdravotnú dokumentáciu," uviedol Eduard, jeden z oklamaných. Dvaja muži poznali ich zdravotný stav, preto im dôverovali a rozhodli sa ísť na vyšetrenie, ktoré im telefonicky ponúkali. Tam im povedali, že majú problémy s cievami, rovno im ponúkli riešenie. Prenájom prístroja so zálohou 1000 eur s tým, že po troch mesiacoch zariadenie vrátia a peniaze dostanú späť. Druhý muž, Peter, išiel v dohodnutý termín do firmy osobne, tam ale už nikto nebol.

Pobočka v Galante už nie je. Firma má podľa obchodného registra sídlo v Bratislave. Na adrese sme ale nikoho nenašli a rovnako tak sme sa ani nikomu nedovolali. 

Prípady oboch poškodených pánov má na stole galantský vyšetrovateľ. "V súvislosti so zapožičaním prístroja a nevrátením zálohy, prijala polícia trestné oznámenie a v súčasnosti je vec v štádiu preverovania," povedala policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. 

Peter je zmierený s tým, že svoje peniaze pravdepodobne už nikdy neuvidí. Ostatných ľudí ale chce varovať. "Podľa mňa je to taká organizovaná banda, ale bol by som rád, keby ostatných ľudí už neoklamali," povedal Peter. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy