Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nočná explózia v malej obci. Na auto pred domom niekto položil nástražný výbušný systém
Zdielať na

Nočná explózia v malej obci. Na auto pred domom niekto položil nástražný výbušný systém

KORYTÁRKY / Nástražný výbušný systém dnes v noci explodoval v Korytárkach pri Hriňovej. Páchateľ ho položil na auto zaparkované pred domom. Explózia bola taká silná, že úlomky poškodili fasádu dvoch rodinných domov. Polícii sa podarilo zadržať podozrivého muža v priebehu pár hodín.

Obyvateľov Korytárok prebudil a vystrašil výbuch okolo štvrtej hodiny ráno. Na auto zaparkované pred rodinným domom niekto položil nadránom nástražný výbušný systém a ten explodoval.

Úlomky z auta lietali po celom okolí. Poškodili fasády na dvoch rodinných domoch. Na dome, pred ktorým auto parkovalo sa dokonca rozbilo aj okno na obývačke. Našťastie v nej v tom čase nikto nebol. Vo vedľajšej izbe spal majiteľ domu, tam ale úlomky nedoleteli. "V obývačke nebol nikto," hovorí príbuzný majiteľky auta.

"Úlomky výbuchu zasahovali niekoľko metrov od miesta samotnej explózie," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Petra Kováčiková. V dome spalo šesť ľudí. Našťastie sa nikto pri výbuchu nezranil. Na aute, na ktorom bola výbušnina jazdí 19-ročná, žena. V dome býva s príbuznými.

Na mieste zasahovali policajti, pyrotechnici aj psovodi. Podarilo sa im už v krátkom čase vystopovať, kadiaľ páchateľ bežal. Auto si nechal zaparkované pri autobusovej zastávke a k domu prišiel aj s výbušninou pešo. Rovnakou trasou sa dostal späť. "Polícii sa v krátkom čase podarilo zadržať, v súvislosti s týmto prípadom, podozrivého muža," dodala Kováčiková.

Podozrivým mužom, ktorý by mal za výbuchom stáť je bývalý priateľ mladej ženy a toto mala byť z jeho strany akási pomsta. Podľa príbuzných bol už v minulosti viackrát trestne stíhaný. Teraz skončil na policajnom oddelení vo Zvolene. "Po obhliadke miesta činu sme začali trestné stíhanie za poškodzovanie cudzej veci a násilnú trestnú činnosť," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy