Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Janíček je na slobode. Tvrdí, že sa voči nemu postavila mafia
Zdielať na

Janíček je na slobode. Tvrdí, že sa voči nemu postavila mafia

TRENČÍN / Trenčiansky podnikateľ Ondrej Janíček, stíhaný pre ohováranie štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti, je na slobode. Prokurátor nesúhlasil s jeho väzobným stíhaním, a preto ho museli okamžite prepustiť. Tvrdí, že sa voči nemu postavila mafia.

"To bolo naplánované, zinscenivané. Ja som to čakal každý deň," povedal podnikateľ. Ondrej Janíček strávil včera na polícii viac ako sedem hodín. Od vyšetrovateľa putoval rovno do cely. "Oni sa znížili na tú úroveň, že použili mafiánov, aby ma zložili na kolená. Tí, ktorí ma vydierali v minulosti, tí sa pridali na stranu mocných," pokračuje Janíček. 

Janíček tvrdí, že ho policajti zatkli preto, lebo proti nemu svedčili niekdajší členovia skupiny Petra Čongrádyho. Len čo sa však o jeho zadržaní dozvedel prokurátor, začal konať.

"Prokurátor dospel k záveru, že nie sú dôvody väzby," informuje Marian Sipavý z Krajskej prokuratúry. V utorok vo večerných hodinách sa tak trenčiansky podnikateľ ocitol na slobode.

Janíček tvrdí, že ho chce niekto zastrašiť, na svojich vyjadreniach ale trvá. "Ak ma chcú zadržať, oslabiť, aby som nič nepovedal, to je ich taktika, ich mocenské postavenie," uviedol Janíček. Prečo chcel vyšetrovateľ Ondreja Janíčka stíhať väzobne, sme sa nedozvedeli. Policajti sa k prípadu stále odmietajú vyjadriť.

Dôvodom má byť to, že nechcú zmariť vyšetrovanie. Janíček stále opakuje, že jeho problémy súvisia s konfliktom, ktorý má so štátnou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti Monikou Jankovskou. "Ona odovzdala mafii, aby som odovzdal nehnuteľnosť, lebo dostala 3 milióny," myslí si. 

"Útoky na moju osobu zo strany viackrát odsúdeného a obžalovaného zločinca Janíčka trvajú od roku 2013. Podala som trestné oznámenie na viaceré osoby, ktoré nebudem konkretizovať, aby som nemarila prácu orgánov činných v trestnom konaní. Žiadne osoby s kriminálnou minulosťou nepoznám. Konanie týchto viackrát odsúdených a nedôveryhodných osôb sa stupňuje a hrubým spôsobom ohrozuje aj celú moju rodinu. Cieľom je diskreditovať ma a ovplyvniť rozhodnutia sudcov v budúcich konaniach," hovorí štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská. 

Zaujímavosťou je, že v stredu skončil v rukách polície aj svedok celého prípadu Michal Vida. Toho má podľa informácií TV JOJ z prostredia polície národná kriminálna agentúra vyšetrovať z ekonomickej trestnej činnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy