Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík sa autom rútil cez mesto a havaroval. Policajti ho ale na mieste nenašli
Zdielať na

Mladík sa autom rútil cez mesto a havaroval. Policajti ho ale na mieste nenašli

LIPANY / Neďaleko námestia v Lipanoch sa v nedeľu večer ozvala silná rana. Mladík, ktorý zobral bez dovolenia auto kamarátovi, sa rútil cez mesto veľkou rýchlosťou. Nezvládol riadenie a vpálil do stromu. Len tesne pritom minul chodca. Policajti ale vodiča na mieste nehody nenašli.

"Počuli sme šupu, mladí chlapci vybehli z auta," vraví miestny obyvateľ. Osobné auto sa rútilo cez mesto veľkou rýchlosťou. Vodič vyletel na chodník a auto zastavil až náraz do stromu. "Vytrhli strom, značku, buchli do lavičky a šofér utiekol pomedzi ľudí," pokračuje svedok šialenej jazdy. 

V čase nehody išiel práve muž po chodníku. Auto, ktoré vrazilo do stromu, preletelo tesne okolo neho. Na miesto nehody prišiel aj majiteľ havarovaného auta. Podľa jeho slov auto šoféroval jeden z dvojice kamarátov, ktorí ho mali v aute iba na pár minút počkať. "Polícia vedie v tomto prípade vo veci prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla," informuje policajná hovorkyňa Jana Migaľová. 

"Bol opitý a zobral to auto, lebo išiel za nejakou kamarátko," vysvetľuje spolujazdec havarovaného auta. "V aute boli psy. Ešte jeden asi vyletel za jazdy alebo utiekol, druhý bol pod šoférovým sedadlom," hovorí svedok. Polícia 19-ročného vodiča ale nenašla na mieste nehody. Podľa miestnych zrejme utiekol do parku. Napokon ale sám prišiel na policajnú stanicu. 

V čase zadržania namerali mladému mužovi v dychu takmer jedno promile. Bolo však už viac ako 7 hodín po dopravnej nehode.

Pozrite si reportáž o aute, ktoré začalo na ceste horieť: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy