Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajti chceli skontrolovať motorkára, v jazde pokračoval. Zastavil ho až šmyk
Zdielať na

Policajti chceli skontrolovať motorkára, v jazde pokračoval. Zastavil ho až šmyk

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Motorkár sa snažil vo štvrtok v noci utiecť policajtom. Nemal totiž platnú kontrolu STK. Nakoniec ale dostal šmyk a skončil na zemi. Tu sa problémy mladíka ale len začali.

Vodič motorky značky Kawasaki nemal vykonanú technickú kontrolu a ohrozoval premávku. Policajti sa ho snažili zastaviť výstražným svetelným a zvukovým znamením, no motorkár stále odmietal zastaviť. K celej naháňačke prišlo v časti Podunajské Biskupice. Policajti prenasledovali motocyklistu od Slovnaftskej, cez Kazanskú ulicu až na Šamorínsku ulicu, pričom si od mladíka udržiavali, najmä kvôli vetru, vzdialenosť. 

Tridsaťročnému Marekovi zo Seneckého okresu sa ale utiecť nepodarilo. Na tráve dostal šmyk a následne spadol na zem. Policajti ho okamžite za použitia donucovacích prostriedkov zaistili. Dychovú skúšku mu dali vykonať taktiež. Tá ukázala, že Marek mal v krvi takmer 2 promile alkoholu, a tak ho previezli na príslušné policajné oddelenie. Mladíkovi polícia zadržala vodičský preukaz a vzala evidenčné číslo. "Za jeho konanie mu v prípade preukázania viny hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na jeden rok," uviedla hovorkyňa Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková

Pozrite si video ako mladý motorkár vo štvrtok utekal PMJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy