Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Z Váhu vytiahli telo mŕtvej staršej ženy. Všimli si ho manželia na prechádzke
Zdielať na

Z Váhu vytiahli telo mŕtvej staršej ženy. Všimli si ho manželia na prechádzke

TRENČÍN / Rieka Váh vyplavila v nedeľu popoludní na hladinu utopeného človeka. Stalo sa tak priamo pod hradom Matúša Čáka v Trenčíne. Telo vytiahli na breh hasiči. Išlo o staršiu ženu, ktorá sa pravdepodobne utopila v plytkej a bahnitej vode.

Bol to desivý pohľad. Manželský pár si počas prechádzky so psom všimol v rieke Váh ľudské telo plávajúce na hladine. Bolo to neďaleko starého železničného mosta v Trenčíne. Šokovaní manželia ihneď volali na políciu. Bolo pritom zrejmé, že osobe vo vode už niet pomoci. "O pol jednej išli tadeto pani a pán so psami. Boli skoro pri mne a vrátili sa naspäť a zrazu tak stáli a volali, že niečo sa stalo. Ja som ani nevedel," tvrdí Rudolf, muž, ktorý pri Váhu v tom čase rybárčil.

Polícia po príchode obohnala breh v blízkosti mŕtveho tela páskami. Na miesto privolali aj trenčianskych hasičov. "Telo sme našli jeden a pol metra od brehu, vytiahli sme ho na breh, jednalo sa o ženu," potvrdil Viktor Truska, veliteľ zásahu HaZZ v Trenčíne. "Pravdepodobne sa jedná o 61-ročnú ženu z Trenčína," doplnil Pavol Kudlička, hovorca KR PZ v Trenčíne.

Podľa našich informácií od zdroja blízkeho polícii mala žena odísť ráno o deviatej z domu so slovami, ze už sa nevráti a siahne si na život. O niekoľko hodín na to ju našli bez známok života na hladine rieky. Záhadou však zostáva, že jej telo sa objavilo na hladine v miestach, kde je voda prakticky stojatá a hlboká len niečo okolo jedného metra. "Má to možno meter, je to plytké a je tam veľa bahna," potvrdili miestni rybári.

Podla informácií od nášho zdroja trpela 61-ročná žena dlhodobými psychickými problémami. Akým spôsobom prišla o život vyšetruje polícia.„Presnú príčinu smrti určí nariadená pitva,“ potvrdil Kudlička.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy