Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Najprv oslavovali, potom sadli za volant. Dvaja kamaráti skončili v nemocnici
Zdielať na

Najprv oslavovali, potom sadli za volant. Dvaja kamaráti skončili v nemocnici

ZVOLEN / Alkohol za volantom sa opäť podpísal pod dopravnú nehodu. Na R1 pri Zvolene v sobotu ráno havarovali dvaja kamaráti, ktorí na strednom Slovensku oslavovali a pritom popíjali. Auto prerazilo zvodidlá a zdemolovalo oplotenie. Obaja muži sú v nemocnici.

Celú noc oslavovali, najskôr v Banskej Štiavnici, potom sa presunuli do 50 kilometrov vzdialenej Banskej Bystrice. Po nočnej zábave sa skoro ráno vybrali domov. Nebol to zrejme najlepší nápad. Aj napriek tomu, že na oslave nechýbal alkohol, sadli si obaja muži do auta. Hneď za Zvolenom ale havarovali.

"Vodič sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, na pravej strane narazil do zvodidiel, ktoré prerazil a s vozidlom vbehol do poľa," opisovala sled udalostí policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Muž (32) išiel rýchlo, auto zdemolovalo aj niekoľko metrov z oplotenia pri R1. Zranení kamaráti nemali inú možnosť, ako zavolať záchranárov.

"Jeden z nich utrpel povrchové poranenie hlavy a druhý mal povrchové poranenie nosa a predlaktia. Oboch po ošetrení transportovali do nemocnice vo Zvolene. Boli pri vedomí a v stabilizovanom stave," informuje Alena Krčova z operačného strediska záchranárov. 

Ešte pred tým, ako zraneného vodiča z miesta odviezla sanitka, musel fúkať. Aj policajtom priznal, že nešoféroval triezvy. "Pri dychovej skúške mu namerali 0,69 miligramu alkoholu čo je v prepočte 1,44 promile," ozrejmila Faltániová. Mužovi na mieste zadržali vodičský preukaz, za volant si zrejme tak skoro nesadne. Na krku má totiž už aj obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy