Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pre podozrivý prášok uzavreli celú policajnú stanicu
Zdielať na

Pre podozrivý prášok uzavreli celú policajnú stanicu

ZLATÉ MORAVCE / Na polícii v Zlatých Moravciach spôsobila rozruch podozrivá obálka s bielym práškom. Doniesol ju tam 25 ročný muž, ktorému prišla poštou. Na mieste zasahovali hasiči a prášok putoval na rozbor. Policajti strávili niekoľko hodín v karanténe. Viac už v reportáži.

Na obvodné oddelenie polície v Zlatých Moravciach prišiel 25-ročný muž a doniesol sem podozrivú obálku. Mladý muž z Čiernych Klačian obálku doma otvoril a videl, že je v nej vrecúško s bielym práškom. Nevedel o čo ide, tak pre istotu išiel na políciu. Obvodné oddelenie museli okamžite uzatvoriť a na miesto smerovali hasiči.

Hasiči s vreckom, v ktorom bolo neidentifikovateľný prášok manipulovali v špeciálnych oblekoch. Vonku na dvore ho naložili do suda a uzatvorili. "Pri našom príchode sme zistili, že sa jednalo o listovú zásielku, ktorú sme za pomoci ochranných oblekov zabezpečili do pripraveného suda," potvrdil Pavol Solčiansky, veliteľ zásahu HaZZ v Zlatých Moravciach.

Policajti, ktorí prišli do styku s obálkou spolu s mužom, ktorý ju doniesol, museli zostať v karanténe. Do budovy nemohol niekto vstúpiť. Sud s vreckom odviezli hasiči do chemického laboratória na rozbor. Táto podozrivá obálka bola odoslaná ešte v stredu z pošty v Lučenci. "Podľa predbežných zistení uvedená látka nie je škodlivá ani rádioaktívna," potvrdila Renáta Čuháková z KR PZ v Nitre.

Kto obálku poslal a prečo polícia zisťuje. Policajti ani muž, ktorému prišla, nepociťovali žiadne zdravotné problémy a po predbežnom rozbore karanténu ukončili. Aký prášok sa nachádzal vo vnútri ešte presne odborníci určiť nevedeli. "Polícia prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu nedovolenej výroby a držania rádioaktívnych a vysoko rizikových látok," potvrdila Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy