Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Požiar hasia takmer každé dva mesiace. A to iba preto, že bývajú vedľa chátrajúceho domu
Zdielať na

Požiar hasia takmer každé dva mesiace. A to iba preto, že bývajú vedľa chátrajúceho domu

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Požiar neobývaného chátrajúceho domu na okraji Liptovského Mikuláša večer zamestnal hasičov. Vysoké plamene ohrozovali aj susediaci rodinný dom. Jeho majitelia sú zúfalí, požiar likvidovali aj v minulosti.

Hasičov z Liptovského Mikuláša zalarmovali po ôsmej hodine večer viacerí obyvatelia mestskej časti Palúdzka. Vysoké plamene najviac vystrašili mladú rodinu, ktorá býva v susednom dome. Horelo totiž priamo pod ich oknami.

​Pán Ľubomír sa snažil do príchodu hasičov držať oheň ako-tak pod kontrolou. Jeden hasiaci prístroj a voda zo záhradnej hadice však pomohli len čiastočne. Hasiči požiar likvidovali tromi prúdmi, používali aj dýchacie prístroje.

Opustený, polorozpadnutý dom predstavuje podľa domácich možné nebezpečenstvo, na ktoré už dlhodobo upozorňujú: "Prerábam dom, mám tu deti, už tá situácia, že ich na dvor pustím k takému domu je zlá, nie keď sa to ešte zapáli," opisuje zúfalý stav horiacej budovy majiteľ susedného rodinného domu  Ľubomír Slabej.

Dom je plný nanosených odpadkov. Zvyknú sa tu stretávať bezdomovci aj problémová mládež. Keďže dom je odpojený od elektrickej energie, včerajší požiar založil s najväčšou pravdepodobnosťou niekto úmyselne. Podobný požiar tu likvidovali hasiči aj pred dvoma mesiacmi.

​​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy