Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajti NAKA zasahovali proti extrémistom na západnom a strednom Slovensku
Zdielať na

Policajti NAKA zasahovali proti extrémistom na západnom a strednom Slovensku

BRATISLAVA / Policajti Národnej kriminálne agentúry (NAKA) zasahujú od skorého rána proti extrémistom na západnom a strednom Slovensku.

Podľa informácií na facebookovej stránke polície zadržali šesť osôb. V súvislosti s vyšetrovaním a dokumentovaním trestných činov extrémizmu (výroba a rozširovanie extrémistických materiálov) vykonali sedem domových prehliadok a 12 prehliadok iných priestorov. Bližšie informácie polícia poskytne, až keď to procesná situácia dovolí. 

To, ktoré miesta sú objektom záujmu polície, zatiaľ nechcel konkretizovať ani riaditeľ NAKA Peter Hraško. Isté je len to, že polícia zatiaľ vykonáva zaisťovacie úkony na viacerých miestach súčasne. 

Podľa informácií TV JOJ v Ružomberku zadržali Michala Buchtu, ktorý bol v minulosti kandidátom na poslanca do parlamentu. Michal Buchta je predsedom okresného klubu ĽS Naše Slovensko. Momentálne sa nachádza na polícii v Ružomberku, kde s ním robia procesné úkony. Zadržali aj speváka Jaroslava P. V Maduniciach zase NAKA zbalila Jakuba Škrabáka, ktorý je spájaný s aktivitami Slovenskej pospolitosti.

Z kancelárie okresnej strany vyniesli kukláči po dvoch hodinách dve krabice. Na zásah prišlo "dohliadať" niekoľko prívržencov strany ĽSNS. 

V Maduniciach zatkla NAKA Jakuba Š., ktorý je predsedom Slovenskej pospolitosti.

noviny.sk

Pred pár dňami NAKA zasahovala v dome viceprimátora Slaádkovičova:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy