Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Motorkár narazil do idúceho vlaku. V nemocnici zraneniam podľahol
Zdielať na

Motorkár narazil do idúceho vlaku. V nemocnici zraneniam podľahol

LIETAVSKÁ LÚČKA / Tragická zrážka motorkára s vlakom v okrese Žilina sa udiala pred zrakmi okoloidúcich, ktorí sa zranenému motorkárovi ihneď na mieste snažili podať pomoc. Išlo o 31-ročného motocyklistu, ktorý napriek fungujúcemu osvetleniu na železničnom priecestí, narazil do strednej časti vlaku. Pri nehode zasahoval aj vrtuľník.

Prvú pomoc poskytli zranenému práve okoloidúci, no na miesto privolali aj záchranársky vrtuľník. Pri prílete záchranárskeho vrtuľníka bol muž v starostlivosti privolaných lekárov. Muž utrpel rozsiahle poranenie hrudníka, hlavy a dolnej končatiny. Po doplnení liekov a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu bol pacient preložený na palubu vrtuľníka.

Počas transportu sa zdravotný stav pacienta natoľko zhoršil, že lekár musel na palube zahájiť resuscitačné postupy. Po pristátí bol za kontinuálnej resuscitácie v kritickom stave odovzdaný do rúk lekárom Univerzitnej nemocnice v Martine. Svojim zraneniam ale v nemocnici podľahol. 

Podľa polície 31-ročný vodič viedol motocykel v smere od obce Lietavská Svinná-Babkov. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin s motocyklom narazil do prechádzajúceho osobného vlaku, ktorý viedol 24-ročný rušňovodič v smere od Žiliny na Rajec. Alkohol u rušňovodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. 

Škody boli predbežne vyčíslené na 4 000 eur. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy