Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V prípade samovraždy policajta sa našli pochybenia. Inšpektori mali počas vypočúvania urobiť chybu
Zdielať na

V prípade samovraždy policajta sa našli pochybenia. Inšpektori mali počas vypočúvania urobiť chybu

ČADCA / Začiatkom novembra spáchal v Čadci mladý policajt samovraždu počas toho, ako ho vypočúvali inšpektori Ministerstva vnútra. Jeho manželka si myslí, že sa tragédii dalo predísť. Inšpekcia ministerstva vnútra ich postup preverila a potvrdili, že našli pochybenie.

Manželka, pani Jana,  mala s manželom dlhodobo nezhody, hlavne pre jeho chorobnú žiarlivosť. Rozhodla sa podať žiadosť o rozvod, a keďže sa útoky jej manžela stupňovali a zmenili sa na fyzické týranie, podala na neho začiatkom novembra trestné oznámenie. Mladého policajta vzali do cely policajného zaistenia a na druhý deň jeho, ako aj pani Janu vypočúvali príslušníci inšpekcie ministerstva vnútra. V nestráženej chvíli sa však z budovy polície vytratil. "On sa začal po výsluchu prechádzať. Najskôr po kancelárii, potom na chodbe a potom zrazu nikde nebol," opísala situácia manželka zosnulého.

Pani Jane sa manžel, policajt, ozval z telefónu jej známej. Vedela, že si chce niečo urobiť. V minulosti jej to viackrát prízvukoval, na čo upozornila aj jeho nadriadených. Pár minút po tom, ako jej telefonoval, bolo po všetkom. Po tragédii podala pani Jana podnet na generálnu prokuratúru. Prípad vyšetroval vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra v Bratislave, ktorý v postupe inšpektorov z Banskej Bystrice našiel pochybenia. "Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť, vec preto bola predložená príslušnému nadriadenému na prejednanie disciplinárneho deliktu," uviedol hovorca Ministerstva vnútra Petar Lazarov. 

To znamená, že o treste napokon rozhodne priamy nadriadený týchto dvoch príslušníkov inšpekcie ministerstva vnútra. Zrejme za toto pochybenie dostanú len finančný postih.

Pozrite si archívnu reportáž o policajtovi zapletenom v drogách:

Najčítanejšie správy