Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia zadržala 17 osôb podozrivých z pašovania drog. Hlavy zločineckej skupiny ale nedostala
Zdielať na

Polícia zadržala 17 osôb podozrivých z pašovania drog. Hlavy zločineckej skupiny ale nedostala

VARŠAVA/BRATISLAVA / Polícia sa v spolupráci s Europolom zamerala na pašerákov drog, ktorí ich mali prevážať zo západných krajín Európskej únie. Aj napriek tomu, že sa podarilo zadržať takmer dve desiatky osôb, organizátori zločineckej skupiny sú stále na úteku.

Poľská hraničná stráž v spolupráci s políciou si posvietila na pašerákov drog. Zadržali 15 ton tabaku a 17 zadržala osôb. Na čierny trh pritom vypustili súčasne aj 300 kilogramov amfetamínov. Pri zatýkaní mužov spolupracovala hraničná stráž, polícia ale aj Europol. "Drogy do Poľska prevážali z krajín západnej Európy - predovšetkým amfetamín a marihuana. Okrem toho pašovali aj tabak," potvrdila vyšetrovateľka Anna Zbroja. 

Muži boli pritom policajtom dobre známi. Veľká časť z nich pochádza z prostredia futbalových chuligánov, niektorí z nich boli v minulosti už trestne stíhaní za podobné činy. "Obvinili sme ich z pašovania drog, ako aj z účasti v organizovanej zločineckej skupine. V tejto chvíli nevieme vylúčiť ani to, že v prípade budú aj ďalšie zadržania," vraví Zbroja. 

Skupina zadržaných mužov skončila v cele na výsluch. Polícia vyhlásila po ďalších troch mužoch pátranie a bol na nich vydaný aj Európsky zatýkací rozkaz.  Ide o mužov, ktorí mali zorganizovať a zosnovať zločineckú skupinu. Policajti predpokladajú, že by sa mohli ukrývať v niektorom zo štátov Európskej únie. Zo 17 zadržaných mužov ostáva 15 vo väzbe. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na 12 rokov.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy