Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tvrdo zaspal a už sa nezobudil. Môže za smrť muža domáca pálenka?
Zdielať na

Tvrdo zaspal a už sa nezobudil. Môže za smrť muža domáca pálenka?

ČIČAROVCE / Smrť štyridsaťročného muža má vraj na svedomí podomácky vyrobený alkohol. Tvrdia to príbuzní nebohého. Pálenku si mal kupovať od jedného z dedinčanov. Ten ale tvrdí, že sú to výmysly.

Príbuzní si najskôr mysleli, že muž menom Gejza iba tvrdo zaspal. Po nejakom čase ale zistili, že nejaví už žiadne známky života."Bol mŕtvy možno hodinu, alebo pol hodinu, lebo tak vyzeral akoby spal," vyjadrila jedna z príbuzných nebohého muža. Zosnulého kedysi opustila manželka a nechala mu šesť detí. Veľký žiaľ preto utápal v alkohole, ktorý si mal kupovať od jedného z dedinčanov.

Podľa slov príbuzných mu jeden z dedinčanov stále dával pálenku, no tá z ktorej sa mal otráviť bola podľa ich slov zvláštna. "Mohol sa otráviť alkoholom, ale ja som mu nedal," povedal sa svoju obhajobu údajný predajca alkoholu. Príbuzní sú presvedčení, že za Gejzovu smrť môže pitie podomácky vyrobeného alkoholu. Užiť ho mal aj ďalší z miestnych mužov, ktorý po jeho vypití údajne skončil v nemocnici. "To isté bolo s jedným. Tri dni bol na áre a z tej istej pálenky. Skoro dvaja zomreli," povedal brat nebohého Ferdinand Horváth. 

Brat nebohého muža chce, aby sa Gejzova náhla smrť vyšetrila. Obrátil sa preto aj na políciu. "Uvedenú vec polícia preveruje ako podozrenie z trestného činu usmrtenia. Presnú príčinu smrti určí nariadená pitva," uviedla policajná hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. "Ten pán čo predáva ešte v ten deň ako brat zomrel všetko odniesol, žeby nikto nevidel, pretože chce klamať, že on to nerobí," dodal brat nebohého muža. Podľa slov údajného predajcu si muž pre pálenku chodil sám alebo ju dostal za to, že mu pomohol. 

Pozostalí sa nám ale priznali, že Gejza to s pitím alkoholu v poslednej dobe preháňal. Nedá sa teda vylúčiť, že nakoniec sa sám upil až k smrti. 

Pozrite si archívnu reportáž o "alkohole v krvi a dieťati v aute" : 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy