Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Upratovač našiel v koši zlaté tehly za viac ako 270 tisíc eur
Zdielať na

Upratovač našiel v koši zlaté tehly za viac ako 270 tisíc eur

Archívna reportáž

INČCHON / Muž, ktorý pravidelne upratuje na medzinárodnom letisku v juhokórejskom meste Inčchong, našiel nezvyčajný odpad. V jednom z košov bolo sedem zlatých tehiel v hodnote 350 miliónov wonov, čo je viac ako 270 tisíc eur. Pokiaľ sa do pol roka vlastník tehiel neohlási, bohatstvo pripadne upratovačovi.

Každá z nájdených tehiel o hmotnosti jedného kilogramu bola zabalená v novinovom papieri. Podľa spravodajského serveru Korea Times sa polícia domnieva, že ich majiteľ vyhodil zo strachu, že by mohol byť prichytený pri svojej kriminálnej aktivite, informuje portál novinky.cz. 

K zlatým tehlám sa doposiaľ nikto neprihlásil. Pokiaľ sa tak nestane do polroka, môžu pripadnúť podľa zákona upratovačovi. Keď sa pravý majiteľ predsa len prihlási, muž bude môcť žiadať od neho nálezné vo výške 5 až 20 percent z hodnoty zlata, teda maximálne 70 miliónov wonov, čo je asi 54 tisíc eur. 

Z muža, ktorý upratuje na letisku, sa v priebehu niekoľkých mesiacov môže stať naozajstný boháč. Má to ale jeden háčik. Ak je nález spojený s kriminálnou aktivitou, ako napríklad zárobok z predaja drog, nepripadne mu nič. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade zo Slovenska: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy