Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Heroín pašovali v bruchu šteniat. Zašíval im ho tam veterinár
Zdielať na

Heroín pašovali v bruchu šteniat. Zašíval im ho tam veterinár

Archívna reportáž

BOGOTA / Veterinár z Kolumbie čelí obvineniu, že obzvlášť neľudským spôsobom zneužíval zvieratá k pašovaniu narkotík do Spojených štátov. Roztok heroínu zašíval do brucha malých šteniat, na mieste doručenia im ich následne z tela vyoperovali. Pri razii sa podarilo zachrániť desať šteniat, koľko ich ale zomrelo, nie je známe.

"Psy sú najlepším priateľom človeka, a ako obvinení čoskoro zistia, my sme najhorší nepriatelia drogových dílerov," okomentoval prípad newyorský prokurátor Richard Donoghue, ktorý pripravil obžalobu. 

Veterinára teraz čaká súd. Ak ho uznajú vinným, hrozí mu až doživotný trest vo väzení. Obžalobu si vypočul v utorok pred súdom v Brooklyne, informuje portál novinky.cz. Drogový gang k pašovaniu zneužíval čistokrvné zvieratá, mimo iné labradorov, pretože dúfal, že im ich rodokmeň poskytne krytie. 

https://twitter.com/HoyMismoTSI/status/991457255278170112

Veterinára Andresa Lopeza Eloreza zatkli už v roku 2015 v Španielsku, kam utiekol po veľkej drogovej razii polície. Španielsko ho nedávno vydalo USA, aby sa tam mohol postaviť pred súd. Okrem pašovania drog bude kolumbijský veterinár súdený za týranie zvierat. Krutým spôsobom zneužil svoje chirurgické zručnosti, aby dopomohol pašovaniu heroínu. "Porušil svoj záväzok zmierniť utrpenie zvierat," dodal prokurátor. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade pašovanie drog: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy