Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jogurty zbierali lopatami, zdravá pochúťka skončila v koši. Vodič kamiónu svoje vozidlo nezvládol
Zdielať na

Jogurty zbierali lopatami, zdravá pochúťka skončila v koši. Vodič kamiónu svoje vozidlo nezvládol

TVRDOŠOVCE / Cez Slovensko cestovali do Maďarska, ale tam sa už nedostali. Ovocné jogurty rôznych príchutí skončili na ceste za Tvrdošovcami. 27-ročný vodič, ktorý ich viezol, sa nedostatočne venoval vedeniu kamióna. Vozidlo sa prevrátilo a jogurty museli zbierať lopatami.

18 ton jogurtu skončilo na ceste medzi Tvrdošovcami a Palárikovom dnes ráno po tom, ako vodič nezvládol svoj kamión. 27-ročný vodič jogurty prevážal z Nemecka do Maďarska, tam sa už ale nedostali. Kamión, v ktorom sa viezli, zišiel za Tvrdošovcami na krajnicu, kde sa prevrátil. Keďže sa nikto nezranil, polícia vec eviduje ako škodovú udalosť, vodič vyviazol s pokutou. "Stiahol to do jarku, prevrátil sa," okomentoval situáciu prepravca a potvrdzuje to aj policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková: "Pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a v miernej ľavotočivej zákrute zišiel z cesty."

Cestu medzi Tvrdošovcami a Palárikovom blokoval prevrátený kamión až do večera. Najprv bolo potrebné vyložiť tekutý náklad. Skôr než prišli na rad dobrovoľníci, vrecia a lopaty, museli hasiči zlikvidovať vytekajúce prevádzkové tekutiny. "Voľačo vytieklo, a potom to prečerpali do sudov a to odniesli, boli tuná novozámčanskí hasiči. Kuriózna nehoda je, nás zavolala 112, aby sme im došli sem pomôcť," potvrdil dobrovoľný hasič z Tvrdošoviec Štefan Buják .

​Po troch hodinách lopatovania prišiel chlapom pomôcť aj nakladač. Jogurty, ktoré sa dovtedy viezli v bezpečí dvoch stupňov Celzia, postupne mizli v útrobách vriec a dodávok. Asistenčná služba mohla začať otáčať kamión na kolesá až po jeho vyprázdnení. "Kamión musíme vyložiť, lebo je tá izoterma poškodená, je poškodené aj predné čelo, kariér je odtrhnutý, takže by to robilo problém, že by sa rozpadla tá skriňa celá," hovorí Róbert Lamoš z asistenčnej služby. "Velice rýchlo išiel asi, približne, nie je to sypký materiál, ale skoro jak sypký, lebo to s gurtňami nemôže potiahnuť, aby to držalo pevne, dostal veľký balans, stiahol mu dole kamión, tak sa to mohlo stať," premýšľa nad príčinou dobrovoľný hasič.

Zdravý náklad tentoraz neskončí na pultoch predajní, ale bude zlikvidovaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy