Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matka ubila novorodenca tĺčikom na mäso. Pôjde na 19 rokov do väzenia
Zdielať na

Matka ubila novorodenca tĺčikom na mäso. Pôjde na 19 rokov do väzenia

PLZEŇ / Najprv s ňou udrela o roh sprchovacieho kúta, potom ju bodla nožom do krku a nakoniec ju niekoľkokrát udrela do hlavičky paličkou na mäso. Tak podľa štvrtkového rozsudku Krajského súdu v Plzni zabila 21-ročná žena z Plzne svoje čerstvo narodené dievčatko. Za to pôjde na 19 rokov do väzenia.

"Motívom rokovania obžalovaných bola obava zo straty priateľa, ktorý si dieťa neželal," uviedol predseda senátu Přemysl Špicar s tým, že obetovala život dieťaťa, aby sa vyhla kritike priateľa, píše český portál novinky.cz.

Otrasný prípad sa stal vlani v auguste. Žena tehotenstvo tajila. Dieťa, ktoré nechcela, porodila doma. Pred priateľom, ktorý ju vyrušil v kúpeľni, dieťa schovala do koša na bielizeň. Krv zdôvodnila tým, že jej praskla v bruchu cysta. Muž, ktorý nič netušil, zavolal záchranku. Lekári na mieste zistili, že žena porodila.

"Tvrdila im, že u nej bola pôrodná asistentka a dieťa si už odviezla. Novorodenca objavili až privolaní policajti schovaného v odpadkovom koši," uviedla štátna zástupkyňa. Dievčatko sa lekárom už nepodarilo zachrániť. "Bezprostrednou príčinou smrti dieťaťa bolo poranenie vnútrolebečnej štruktúry, pomliaždenie mozgu a krvácanie do mozgu," uviedli znalci.

Obžalovaná žena sa obhajuje tým, že chcela dieťa len omráčiť. "Nechcela som, aby to priateľ zistil. Bránil sa tomu mať dieťa, tvrdil mi, že ak by mal mať dieťa, tak radšej skočí z mosta. Bála som sa, že ma opustí a vyhodí z bytu," vypovedala obžalovaná.

Dozvedel sa o tom až od záchranára

O tom, že porodila, sa priateľ obžalovanej dozvedel až od lekára záchrannej služby. "Prišiel som domov a našiel ju schúlenú do klbka v sprche. Všade bola krv. Mal som pocit, že ma vôbec nevníma. Zdalo sa mi, ako by sa smiala. Tvrdila, že jej praskla cysta. Zavolal som záchranku," uviedol na súde muž.

Keď prišla záchranka, počul vraj doktora, ako hovorí, že musela porodiť. "Potom dorazila polícia, pýtali sa ma, kam sme to dieťa odviezli. Ja som vôbec nevedel, čo sa deje," pokračoval svedok.

Partnerke vraj hovoril, že na dieťa je ešte skoro, ale ak by vedel, že je tehotná, postavil by sa tomu čelom. "Mal som dobrú prácu, mali sme vlastné bývanie a zázemie u rodičov. Rozhodne by sa nejaké riešenie našlo a nemuselo to skončiť tak, ako to skončilo," vypovedal muž.

O tehotenstve priateľky nemal vôbec tušenie. "Zväčšovalo sa jej brucho, ale tvrdila mi, že je chorá, že má vodu v dutine brušnej. Potom prišla s tým, že lekári majú podozrenie na nádor," dodal muž.

Aj pred pár rokmi otriasla Českom podobná tragédia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy