Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž je nezvestný tri dni. Pred pár dňami sa vrátil z psychiatrie
Zdielať na

Muž je nezvestný tri dni. Pred pár dňami sa vrátil z psychiatrie

FIĽAKOVO / Obrovský žiaľ a beznádej prežíva rodina 25-ročného Attilu Graca z Fiľakova. Ich syn sa v piatok vrátil z psychiatrického liečenia, teraz je nezvestný. Mladý muž má samovražedné sklony.

Dvadsaťpäťročný muž je nezvestný už viac ako 3 dni. Z domu zmizol skoro ráno, vytratil sa cez okno svojej izby. S nikým sa nerozlúčil, svojim príbuzným sa doteraz neozval. "O štvrtej ešte bol doma, ale o trištvrte na sedem už nebol doma. Tak medzitým mohol odísť," hovorí matka nezvestného Attilu. 

Prešli už celé mesto aj okolie. Oslovili rodinu, aj synových kamarátov. Nové informácie ale nezískali. Netušia kam mohol ísť a či je vôbec v  poriadku. Attila sa tri dni pred zmiznutím vrátil zo psychiatrického liečenia, kam išiel na vlastnú žiadosť. O pomoc v ťažkej chvíli požiadal policajtov z Lučenca.

"Hliadke on povedal, že aby ho zobrali liečiť sa, lebo veľmi zle sa cíti, že bojí sa, že spácha samovraždu. Tak hliadka ho zobrala na urgent, odtiaľ ho brali do Rimavskej Soboty," povedala Attilova mama. Prepúšťacia správa znela optimisticky, dokonca aj on chcel skoncovať s užívaním drog a začať odznova. V pondelok mal ísť k lekárovi. Preto matka nechápe, čo sa mohlo stať, že sa rozhodol odísť bez slova.

Zúfalí rodičia našli v  počítači textový dokument s jeho myšlienkami. Prezeral si aj vlakové spoje z Fiľakova do Zvolena. Mohol by byť teda kdekoľvek. "Naposledy mal oblečenú tmavú bundu s kapucňou, trojštvrťové nohavice a na hlave čiernu šiltovku. Nezvestný muž má samovražedné sklony," informuje hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Polícia stále pátra aj po troch 13 a 14-ročných školákoch z obce Fiľakovské Kováče. Kevin, Manuel a Sebastian odišli z obce v nedeľu večer.

O pomoc pri pátraní po týchto nezvestných prosí polícia aj občanov. Ak máte o nich akékoľvek informácie, oznámte to na čísle 158.

Koncom roka 2016 polícii utiekol chorý mladík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy