Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Brutálnej bitke sa prizerali aj deti. Svedkovia sa smiali, hoci sa zdalo, že jeden z mužov to neprežije
Zdielať na

Brutálnej bitke sa prizerali aj deti. Svedkovia sa smiali, hoci sa zdalo, že jeden z mužov to neprežije

ZEMPLÍNSKE KOPČANY / Na internete sa objavilo video, ktoré zachytáva surovú bitku dvoch mužov. Napadnutý muž skončil v nemocnici. Svedkovia si bitku pomýlili s divadlom. Na videu je zachytené ako sa pri tom nahlas smejú a bavia sa. Na mieste boli aj členovia rómskej hliadky, ale nikto nezasiahol. Upozorňujeme, že zábery v reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Muži sa do seba pustili pred jedným z rodinných domov. Čo útoku predchádzalo, nikto z miestnych povedať nevedel. No snažili sa im vraj dohovoriť. "Ten starší pán odchádzal domov, no Miro na neho zakričal poď sám, keď si frajer. Ale samozrejme, jeden bol napitý aj druhý, tak sa im to nedalo nijak vysvetliť," povedal Alojz Fráter, člen rómskej hliadky. Spočiatku to vyzeralo ako bežná šarvátka dvoch mužov. Mladší z útočníkov však po chvíli protivníka premohol a zvalil ho na zem.

K fyzickému útoku došlo na ulici za bieleho dňa pred očami viacerých svedkov, vrátane malých detí. Podľa polície bol hlavným aktérom bitky 24-ročný Miro. Ten v útoku pritvrdil. Aladára niekoľkokrát udrel päsťou do tváre. Keď sa už zdalo, že je koniec, 52-ročnému mužovi uštedril ešte jeden surový kopanec a to priamo do hlavy. "Oni sa bili a išli do priekopy a tam mu dával, aj s kopačkou mu dal do hlavy až odpadával," opísal bitku svedok.

Jeden zo svedkov pribehol ku zranenému mužovi ako prvý. Na ostatných kričal, aby ihneď zavolali policajtov. Dovtedy nikto Aladárovi nepomohol. "Stáli, pozerali a smiali sa," povedala družka napadnutého muža, Helena Ujlakyová. Bitke sa prizerali aj malé deti. Incident sa odohral aj pred očami členov rómskej hliadky. Tí údajne po bitke zavolali na pomoc policajtov aj záchranárov. Domáci im však majú za zlé, že nezakročili skôr. "My nemôžeme zasahovať do bitky, nemáme takú právomoc, nie sme nijako chránení. Vieme, čo si môžeme dovoliť a čo nie," tvrdí Fráter.

Polícia hneď po stotožnení osôb z videa začala konať. Mira zadržala a umiestnila ho do cely. Vyšetrovateľ už podal návrh aj na jeho väzobné stíhanie. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Michalovciach obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva 24-ročného Miroslava z Michalovského okresu," vyjadrila sa Jana Mésarová.

Poškodený muž utrpel po bitke iba ľahšie zranenia. Ešte v ten deň ho z nemocnice prepustili domov. Mohlo sa to však skončiť aj oveľa horšie.

Pozrite si archívnu reportáž o inej bitke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy