Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič nákladiaku stratil vedomie. Skončil v poli a zdemoloval elektrický stĺp
Zdielať na

Vodič nákladiaku stratil vedomie. Skončil v poli a zdemoloval elektrický stĺp

HONTIANSKE NEMCE / Vážna dopravná nehoda sa stala v Hontianskych Nemciach. Päťdesiattriročný vodič nákladného auta stratil počas jazdy vedomie. Zišiel z cesty do poľa pričom zdemoloval aj stĺp elektrického vedenia. Nehoda odstavila od elektriny niekoľko domov v okolí.

Vážna dopravná nehoda sa stala v Hontianskych Nemciach. Päťdesiattriročný vodič nákladného auta stratil počas jazdy vedomie a zišiel z cesty do poľa, pričom zdelomoval aj stĺp elektrického vedenia. Nehoda odstavila od elektriny niekoľko domov v okolí.

Vonku už bola tma, ľudia sa pomaly chystali spať, keď ich vyrušil silný buchot z ulice. V poli našli prevrátený nákladiak a tony piesku vysypané v poli. Rútiaci sa nákladiak úplne zdemoloval betónový stĺp elektrického vedenia, drôty dopadli na hlavnú cestu. "Prešiel cez stĺp, sa prevalil a roztrhal drôty. Boli cez cestu, musela byť uzavretá vozovka," povedal hasič z Krupiny Juraj Kocman. 

Ľudia pomohli vytiahnuť von z kabíny vodiča v bezvedomí, až do príchodu záchranárov mu podávali prvú pomoc. Previezli ho do nemocnice. Pod nehodu sa podpísala práve náhla nevoľnosť 53-ročného vodiča. "Príčinou náhla mozgová príhoda," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Domy v ulici zostali po nehode bez elektriny. Pracovníci elektrární ešte v noci začali s opravami. Predbežné škody presiahli 100 000 eur.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy