Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Po zrážke troch áut musel vrtuľník previesť zranené dieťa do nemocnice
Zdielať na

Po zrážke troch áut musel vrtuľník previesť zranené dieťa do nemocnice

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / V piatok krátko popoludní sa za Kysuckým Novým Mestom v smere na Čadcu stala dopravná nehoda. Zrazili sa pri nej tri osobné autá. Na mieste nehody zasahoval aj záchranársky vrtuľník, ktorý do nemocnice transportoval zranené dieťa.

"Zastavil som a automaticky bežal, lebo som nevedel, čo sa stalo. Pomáhal som ako sa dalo," uviedol Slavomír, účastník nehody. Snažil sa dostať k zraneným. Nebol na to sám, spolupracoval s hasičom v civile. Dvere na škode sa ale zasekli. "Boli zakliesnené dvere v aute, pomáhal som hasičovi v civile, ktorý tu bol," uviedol Slavomír.

"Jedna osoba bola zakliesnená, tú sme museli vyprostiť z vozidla," povedal veliteľ zásahu Ján Herceg. Pri nehode zasahovali hasiči z Kysuckého Nového Mesta a hasiči zo Žiliny. Záchranári do nemocnice v Čadci previezli dve ženy z Renaultu. Do Žiliny smerovali dve záchranky. "Do žilinskej nemocnice priviezli dvoch pacientov. Sú stabilizovaní, deväťročné dievčatko malo početné zlomeniny a tržné rany. Jej starý otec utrpel vážne poranenie hrudníka, má zlomené rebrá, taktiež početné zlomeniny a vykĺbené pravé koleno," povedala hovorkyňa nemocnice v Žiline Lenka Záteková. 

Zranenia 12-ročného chlapca, po ktorého priletel vrtuľník boli najvážnejšie. "Utrpel poranenie hlavy, hrudníka, panvy, bolo u neho podozrenie na vnútorné poranenie brucha. V stabilizovanom stave bol prevezený na detskú kliniku ARO do Martina," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy