Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž sa hneval na syna a vyhrážal sa smrťou. Sedí v cele
Zdielať na

Muž sa hneval na syna a vyhrážal sa smrťou. Sedí v cele

Archívne video

ZLATÉ MORAVCE / Vyhrážal sa rodine a polícia napokon u neho našla zbrane a stovky nábojov. Hovoríme o 48-ročnom mužovi z okresu Zlaté Moravce. Najbližším príbuzným tvrdil, že ich zabije. Hrozia mu za to dve obvinenia.

Štyridsaťosemročný muž sa nahneval a v kuchyni vykrikoval na 18-ročného syna, že ich zastrelí a pozabíja. Z muža mali príbuzní strach a na pomoc zavolali políciu. Otec rodiny, skončil s putami na rukách a hliadke mal čo vysvetľovať. Po vypočutí a zistení všetkých okolností padlo aj obvinenie.

"Štyridsaťosemročný muž bol obvinený z nebezpečného vyhrážania," informuje hovorkyňa polície Božena Bruchterová. To nebolo všetko, počas vyšetrovania prípadu vyšlo najavo, že muž má doma zbrane. Zaistili u neho vzduchovku; dve plynové pištole a jeden podomácky vyrobený mechanizmus zbrane. Policajtom vydal aj náboje. "Policajtom dobrovoľne vydal 469 nábojov rôzneho tipu a kalibru," dodáva Bruchterová.

Zaistené zbrane a aj náboje poputujú na expertízu. Muž je momentálne v policajnej cele a hrozí mu okrem nebezpečného vyhrážania aj ďalšie obvinenie.

"Začali sme stíhanie pre prečin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," uviedla Bruchterová. Vyšetrovateľ dal aj návrh na väzbu, o mužovom ďalšom osude tak rozhodne súd už v najbližších hodinách.

Z nebezpečného vyhrážania obvinila NAKA dvoch mužov a prípad, ktorý vyšetrovali ako rasovo motivovaný už uzavreli:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy