Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sebastiano Vadala zostáva stále za mrežami
Zdielať na

Sebastiano Vadala zostáva stále za mrežami

KOŠICE / Sebastiano Vadala zostáva vo väzbe. Koncom minulého týždňa o tom rozhodol senát košického krajského súdu. Tomu nestačil písomný sľub obvineného Taliana.

Sebastiano Vadala čelí obvineniu z prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. Po rozhodnutí krajského súdu v Košiciach ostáva naďalej za mrežami. Okresný súd v Trebišove vzal Sebastiana do väzby ešte 17. marca, a to pre obavu, že by mohol ujsť alebo sa skrývať. Ďalším dôvodom bolo aj možné ovplyvňovanie svedkov. Sťažnosť podal prokurátor, ktorý žiadal uznať aj dôvod pokračovanie v trestnej činnosti. A tak sa prípad dostal do Košíc na odvolací súd.

"Krajský súd svojim rozhodnutím zrušil napadnuté uznesenie v celom rozsahu. Na základe rozhodnutia Krajského súdu v Košiciach však obvinený Sebastiano V. zostáva vo väzbe z dôvodu preventívnej väzby," informuje hovorkyňa súdov v Košiciach Anna Pančurová. 

Dôvod väzby je daný na základe už vypočutých svedkov. Tí zhodne tvrdia, že po tom, čo mali byť spáchané skutky, ich Sebastiano opakovane sledoval.

"Krajský súd v Košiciach nezistil u obvineného Sebastiana V. podmienky na nahradenie dôvodov jeho väzby písomným sľubom, ale ani dohľadom probačného a mediačného úradníka," dodáva Pančurová. Proti tomuto rozhodnutiu neexistuje žiadny opravný prostriedok. Sebastiano Vadala mal vlani koncom septembra fyzicky napadnúť Matina L.

Momentálne je obvinený Talian vo väzbe v Košiciach, rovnako ako jeho brat Antonino.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy