Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajt sa mal údajne vyhrážať mužovi smrťou. Podľa Ministerstva vnútra je ale nevinný
Zdielať na

Policajt sa mal údajne vyhrážať mužovi smrťou. Podľa Ministerstva vnútra je ale nevinný

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Vyhrážanie sa smrťou zo strany policajného funkcionára zo západného Slovenska zamietli pod koberec. Tvrdí to muž, ktorý mal byť obeťou útoku. Ministerstvo vnútra však tvrdí, že policajta postihol disciplinárny trest. Jeho konanie totiž nebolo trestným činom.

Muž, ktorý tvrdí, že sa mu jeho bývalý kamarát z detstva a policajt, ešte v roku 2014 beztrestne vyhrážal smrťou sa obrátil na televíziu s pocitom krivdy. Podľa neho policajná inšpekcia uplatňuje pri vyšetrovaní svojich kolegov iný meter ako na bežných ľudí. Údajný agresor si vraj po zametení kauzy pod koberec udržal pozíciu šéfa istého obvodného oddelenia. "Zastáva aj naďalej, napriek tomu, že sa mi dokonca vyhrážal smrťou s tým, že nie on priamo bude vykonávateľ, ale citujem – neser ma, lebo ťa dám odstrániť," vyjadril sa na kameru muž.

Po týchto slovách mal vraj obavu o svoj život ale vzhľadom na kamarátske vzťahy, tomu časom prestal pripisovať váhu. O pol roka neskôr sa ale rozhodol podať trestné oznámenie pre vyhrážanie, ktoré polícia presmerovala na inšpekciu ministerstva vnútra. "Svedkovia vypovedali tak, že si nič nepamätajú. Jeden z nich sa mi potom časom priznal, že mal problémy so zákonom a musel vypovedať tak, ako vypovedal," vysvetľoval muž, ktorému sa mal bývalý kamarát a policajt vyhrážať. Muž, ktorý je údajnou obeťou sa taktiež vyjadril, že policajného funkcionára si predvolal na súd keď sa rozvádzal s manželkou, s ktorou mal jeho bývalý kamarát preukázateľne pomer. Už tam údajne priamo pred sudcom povedal, že si spory s ním vyrieši po svojom. A to napriek tomu, že mal na neho podať trestné oznámenie pre ohováranie. "Nebudem to riešiť cestou polície ale budem to riešiť inak," povedal poškodený. Vlastný advokát ho pritom pred pojednávaním varoval, aby si nezačínal s policajtmi.

Ministerstvo vnútra už dávnejšie celú vec uzavrelo s tým, že skutok nebol trestným činom. "Po preverení všetkých okolností vyšetrovateľ Inšpekcie MV SR rozhodol o odovzdaní veci na disciplinárne konanie," uviedla hovorkyňa Ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. Inšpekcia jeho výsledok ale vraj nepozná. Stanovisko konkrétneho policajta sa nám získať nepodarilo. Podľa informácií z ministerstva majú nadriadení dotknutých policajtov v tomto smere voľnú ruku. Závery inšpekcie preto neraz môžu slúžiť na vybavovanie si osobných účtov s podriadenými. Taktiež ale nemusia znamenať vôbec nič. "Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť a vec bola odovzdaná nadriadenému v máji 2015," dodala hovorkyňa ministerstva vnútra. 

Pozrite si archívnu reportáž o agresívnom policajtovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy