Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Napadnutie personálu vo vlaku stále nemá obvinených. Kontroly v prípade potreby posilnia
Zdielať na

Napadnutie personálu vo vlaku stále nemá obvinených. Kontroly v prípade potreby posilnia

JESENSKÉ/TISOVEC / Rušňovodič a vlakvedúca, ktorých popoludní na veľkonočný pondelok údajne napadli piati cestujúci, sú ešte stále práceneschopní. K útoku došlo v osobnom vlaku, ktorý smeroval z Jesenského do Tisovca.

Muži boli pod vplyvom alkoholu a počas jazdy sa správali nevhodne, na čo ich upozornila vlakvedúca. Vtedy začali byť agresívni. Päťdesiatjedenročná žena zašla za svojím kolegom rušňovodičom. Partia cestujúcich ale zaútočila aj na neho. Keď sa situácia začala vyhrocovať, rušňovodič okamžite zastavil. Podarilo sa mu zamknúť vlak, on aj s kolegyňou sa ukryli v kabíne a čakali na príchod policajtov. Mužov to malo ešte viac rozzúriť a začali ničiť interiér vlaku. 

Obidvaja zamestnanci utrpeli zranenia s dobou práceneschopnosti viac ako sedem dní.  "V súvislosti s touto udalosťou sme začali trestné stíhanie pre prečin výtržníctva, ako aj pre prečin ublíženia na zdraví," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. Na polícii uplynulý týždeň vypovedalo viacero osôb. Nielen napadnutí zamestnanci, ale aj svedkovia, či podozriví muži. Ich výpovede sa ale rôznia. Polícia zatiaľ nikoho neobvinila. "Až po dôkladnom vyšetrení celej udalosti bude možné vyvodiť nejaké závery," uviedla Kováčiková. 

Jedným z útočníkov mal byť aj Ľuboš z Rimavskej Píly. Ten iba priznal, že bol v čase incidentu vo vlaku, no bližšie to komentovať nechcel. 

K incidentu došlo na traťovom úseku Rimavská Sobota – Tisovec. Polícia ho nepovažuje za problémový, čo dokazujú aj štatistiky. "Od začiatku tohto roku sme tu nezaevidovali žiadne protiprávne konanie. Tak isto v minulom roku sme nezaznamenali žiadne vážnejšie problémy, zaznamenali sme jeden priestupok proti majetku," povedala Kováčiková. Aj napriek tomu budú situáciu monitorovať a v prípade potreby zvýšia počet kontrol vo vlaku na tomto úseku. "Železničná polícia vykonala od začiatku tohto roku 34 sprevádzaní vlaku v tomto traťovom úseku," tvrdí Kováčiková. 

Tie vykonávajú železniční policajti z Lučenca. V priamom výkone je ich 20, ich pôsobnosť zasahuje do piatich okresov, čo predstavuje 326 kilometrový obvod železničných tratí, 96 železničných staníc a 167 priecestí.

Pozrite si archívnu reportáž o incidente vo vlaku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy