Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Syna známeho michalovského zubára chytili s drogami
Zdielať na

Syna známeho michalovského zubára chytili s drogami

Archívna reportáž

TRHOVIŠTE / Aký otec, taký syn. V prípade 32-ročného Mira to však neplatí. Syna známeho michalovského zubára totiž policajti chytili s drogami. Viac ako 10 dávok pravdepodobne pervitínu ukrýval v plastovom vrecúšku.

Policajné komando obkľúčilo v obci Trhovište auto, v ktorom sedel 32-ročný Miro. Asi desiatka mužov zákona s kuklami na hlavách ho nemilo prekvapila na čerpacej stanici. Rýchla akcia súvisela s drogami. Policajti dôkladne prehľadali auto zadržaného muža a zaistili v ňom všetky podozrivé veci. Osobnej prehliadke sa však nevyhol ani Miro, ktorý skončil s putami na rukách. Pri sebe mal mať plastové vrecko s obsahom metamfetamínu. Hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová hovorí: "Zadržaná osoba pri sebe prechovávala plastové vrecúško s látkou, z množstva ktorej by bolo podľa predbežnej expertízy možné pripraviť najmenej 11 bežných dávok drogy." 32 ročný Miro bol po zadržaní policajtmi predvedený na oddelenie, kde sa podrobil výsluchu. Momentálne čaká na svoj ďalší osud v cele predbežného zaistenia.

Lenka Ivanová dodáva: "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach zároveň muža obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi." Podľa zistení TV JOJ je Miro známy v drogovom biznise a už v minulosti mal problém so zákonom. Pred pár rokmi mu dokonca pred jedným Michalovským panelákom v ktorom býval, zhorelo auto. Podľa zisťovateľa príčin požiarov išlo vtedy o úmyselné zapálenie. Mladý muž sa za držanie drog teraz nevyhne trestnému stíhaniu, no zároveň mu hrozí dlhoročný pobyt za mrežami: "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov," hovorí Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy